YouTube започва да добавя към клиповете с конспиративни теории специални

...
YouTube започва да добавя към клиповете с конспиративни теории специални
Коментари Харесай

За борба с дезинформацията YouTube започва да прикрепя линкове към Уикипедия

YouTube стартира да прибавя към клиповете с тайни теории специфични текстови блокове с препратки към съответните материали в Уикипедия.
Нововъведението бе обявено от изпълнителния шеф на YouTube Сюзан Войжитски (Susan Wojcicki) по време на протичащата сега конференция SXSW 2018.

Видео услугата има намерение да се бори с разпространението на подправена информация с препратки към Уикипедия и към други източници, информацията в които се смята за достоверна.



Ръководителят на YouTube заяви, че измененията ще влязат в действие през идващите няколко седмици. Тя означи, че препратки към Уикипедия ще получат само клиповете, съдържащи най-разпространените „Теории на конспирацията“. Тя уточни като образец тайното видео за кацането на американците на Луната. Според тази известна доктрина, никой не е кацал на Луната, а всичко е фалшифицирано от държавното управление на Съединени американски щати.

За възобновяване на видео материалите, експертите на YouTube ще употребяват листата с най-известните тайни теории.

Много консуматори започнаха да означават несъвършенствата на този метод. Те смятат, че Уикипедия изобщо не е меродавен източник на информация, тъй като всеки може да направи промени в една или друга публикация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР