YouTube обяви нови стъпки за борба със злоупотребата и разпространението

...
YouTube обяви нови стъпки за борба със злоупотребата и разпространението
Коментари Харесай

YouTube ще позволи на известните да искат сваляне на deepfake видеа

YouTube разгласи нови стъпки за битка със злоупотребата и разпространяването на дезинформация благодарение на изкуствен интелект, които ще бъдат въведени през идващите месеци.

Новите политики се концентрират върху прозрачността на видеа, основани с потреблението на изкуствен интелект, и казуса с така наречен deepfakes - видеа, в които благодарение на AI се постанова лице на прочут човек върху различен клип.

Платформата ще направи допустимо " подаването на искане за унищожаване на изкуствено основано или друго синтетично или променено наличие, което симулира опознаваемо лице, в това число неговото лице или глас. "

Физически лица могат да подават претенции за унищожаване посредством процеса за дискретност на YouTube, само че компанията ще взема решение, основано на това дали става въпрос за ирония или дали лицето може да бъде неповторимо разпознато - като социална персона, да вземем за пример.

Музикантите или техните представители също ще могат да изискат премахването на наличие, употребяващо изкуствен интелект за реплика на техния глас. 

Освен усъвършенстването на процеса за унищожаване, видеоплатформата гарантира, че всяко променено или синтетично наличие е маркирано като такова. Създателите ще виждат нови варианти за откриване на тази информация и, в случай че не го създадат, може видеото да бъде отстранено, да изгубят партньорството си с YouTube и да получат и други наказания. YouTube твърди, че ще се свърже със основателите по отношение на потреблението на този нов инструмент, преди да бъде въведен.

От страна на феновете, това ще докара до огромен банер в описанието, указващо, че наличието е " променено или синтетично, " с опция за научаване на повече детайлности. Въпреки вярната маркировка, YouTube може въпреки всичко да отстрани видеа, основани с потреблението на изкуствен интелект, в случай че те съдържат " тревожно наличие ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР