Йошихито Нишиока ще е първият съперник на Григор Димитров в

...
Йошихито Нишиока ще е първият съперник на Григор Димитров в
Коментари Харесай

Първият съперник на Григор Димитров в Рим: играч, когото е побеждавал с 6:1 6:0 на същия турнир

Йошихито Нишиока ще е първият противник на Григор Димитров в Рим. Световният номер 80 беше изгубил 6 от последните си 7 срещи на равнище ATP, само че прекъсна отрицателната си серия, надигравайки Себастиан Офнер след тайбрек в решителния сет – 6:3 2:6 7:6(4) за 2 часа и 21 минути игрово време, предава tennis.bg.
Досега Димитров и Нишиока са се срещали два пъти, като японецът в никакъв случай не е печелил сет против първата ни ракета, а любопитна детайлност е, че те се изправиха един против различен за последно точно на Мастърса в Рим през 2020-та година, когато българинът записа най-убедителната си победа в кариерата на шампионат от тази категория – 6:1 6:0.
170-сантиметровият левичар е 2-кратен първенец в ATP Тура и има още три финала, единствено че всичи тези триумфи са реализирани на твърда настилка, която е желаната за азиатеца. Нишока въпреки всичко надалеч не е беззащитен на клей и може да се похвали с постигане до 1/8-финалите на Ролан Гарос, само че въпреки всичко несъмнено е по-скоро обожател на бързите кортове, имайки поради сериозната разновидност в неговата игра и желанието му да взема топката оптимално рано.
Сблъсъкът сред Григор и Нишиока ще се организира в петък.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР