Йордан Петков напусна поста селекционер на юношеския национален отбор на

...
Йордан Петков напусна поста селекционер на юношеския национален отбор на
Коментари Харесай

Йордан Петков пред БНТ: Възпитанието и моралът не ми позволяват да остана след този неуспех

Йордан Петков напусна поста селекционер на юношеския народен тим на България по футбол до 19 година

В изявление за Българска национална телевизия наставникът призна, че последните слаби резултати са го предиздвикали да вземе решението.

" В края на краищата футболът е един спорт. Никой не очакваше да загубим от Андора. Чисто морално след тази загуба и отпадането от квалификациите за европейско състезание, моето образование ми споделя, че би трябвало да си подам оставката след този крах ", показа той.

Йордан Петков е сигурен, че възпитаниците му имат качествата да играят на европейско или международно състезание.

" Веднага след мача събрах целия щаб и всички футболисти и им оповестих. Час след мача имаше огромно отчаяние и от двете страни. Това е един златен тим, набор 2005 година Убеден съм, че след 7-8 години те ще вземат участие на европейско или международно състезание за мъже. Това го подсигурявам. Те са момчета с темперамент и дадоха всичко от себе си. Не мога да кажа дума за нищо ", добави той.

Наставникът не търси оправдания и поема виновността за слабите резултати напоследък.

" Покрай събитията за решението ми има доста аргументи. Хората, които схващат от футбол ги знаят. Не желая да се извинявам. Победите имат доста майки, само че загубата има единствено един татко и това съм аз. Възпитанието ми не ми разрешава да остана на работа в БФС. Не желая да се извинявам, виновността е единствено моя. Аз нося отговорност за този тим. Трябва да си поема виновността ", добави той.

Бившият национал счита, че манталитетът на българина е сгрешен.

" За страдание през последните години в България има огромна завист, която идва на първи проект. Говоря за всички сфери на живота и всяка една специалност. Загуби се уважението към хората - учители и лекари. Ние посягаме на тези хора. Ние посягаме на тези хора, които избавят животи. Нещо се обърка. Аз съм най-малката дипла в цялото това нещо. Аз съм просто обучител на деца, треньор по футбол, нищо повече. Лошото е, че българинът помни неприятните неща, положителните се не помнят. В други страни е назад ", има вяра той.

Роденият във Велико Търново треньор се надява да продължи да работи в тази сфера.

" Аз си обичам специалността. Болни упоритости нямам, на Реал Мадрид няма по какъв начин да стана треньор. Дали ще работя с деца, юноши или мъже, ще забележим. Чакам предложения и продължаваме напред ", приключи той.

Можете да чуете цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР