Йо-йо ефектът поразява важни органи, причинява инсулт и инфарктЕдва ли

...
Йо-йо ефектът поразява важни органи, причинява инсулт и инфарктЕдва ли
Коментари Харесай

Диетите убиват

Йо-йо резултатът поразява значими органи, предизвиква инсулт и инфаркт

Едва ли има човек, който през живота си да не се е подлагал на диета. 14 на 100 от американците да вземем за пример постоянно тестват разнообразни способи за слабеене. Там всяка година се пръскат Щатски долар 33 милиарда за артикули, които дават обещание стройна фигура. И въпреки всичко 66 на 100 от хората в Съединени американски щати са затлъстели или с наднормено тегло, написа уеб сайтът за здравословно хранене Nutritionexp.

Очевидно доста от тези диети не работят. И все пак

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Местни избори 2019
непрекъснато

чуваме за

най-новата и

най-великата

– без никакви или единствено с въглехидрати, без месо или единствено с месо, високомаслени, нискомаслени, растителни, за пречистване.

Тъмната страна на диетите за намаляване, или по-точно на йо-йо резултата от тях, е, че той се понася тежко от тялото и може даже да ви убие. Ето някои аргументи, които ще ви накарат да преосмислите крутите ограничавания в храненето.

Повечето диети не са лесни за осъществяване, изискват прецизно съблюдаване на предписаните калории, коренно ограничение на цели групи храни, коренни промени в метода на живот. С доста от тях можете доста да намалите тежестта си, само че се лишавате от значими хранителни субстанции. Този метод на хранене е кратковременен, не може да се съблюдава постоянно. И когато не съумеете да се придържате към него, трупате даже повече килограми. Често резултатът за здравето ви е противоположен.

Сърдечни

заболявания

Отслабването е доста значимо за сърцето. Но честата смяна на килограмите е още по-вредна и рискова за сърдечни болести. Доказано е, че резултатът йо-йо удвоява заплахата да починете от такива заболявания. Той стеснява коронарните артерии и сърцето стартира да работи по-трудно. Това води до повишение на кръвното налягане. По принцип с отслабването спада и кръвното. Но внезапните съмнения в тежестта при влизане и излизане от диети понижават този резултат. За благополучие, щом спрете внезапно да отслабвате и дебелеете и започнете да поддържате здравословно тегло с непрекъснато умерено хранене и потребен метод на живот, кръвното ви стопира да играе и се възстановява.

Следващият нездравословен резултат от диетите е сложен за поверие – те

могат да

причинят диабет

Лекарите поучават диабетиците да отслабнат, с цел да оказват помощ на тялото си да се оправи с нарасналата захар. И това работи. Проблемът е, че йо-йо резултатът от диетите усилва риска от нараснала кръвна захар с до 78 %. Причината? Рязкото намаляване и надебеляване нарушават метаболизма.

Много от тези, които постоянно практикуват диети, бързо си възстановяват килограмите, и то в региона на талията. А тлъстините към кръста потвърдено спомагат за насърчаване на диабет. Те покачват и равнищата на инсулина. Резултатът е изключително рисков, в случай че натрупате повече килограми, в сравнение с сте свалили със строги ограничавания и недояждане.

Диетите постоянно водят до хранителни разстройства. Постоянно гладуващият и захласнат от мисълта да отслабне човек страда от неприятно самочувствие, мании във връзка с храната и меланхолия. Не е изключено да развие и

заболявания като

булимия и

анорексия

Затлъстяването на черния дроб също е синдром, обвързван с непълноценното хранене за намаляване. Не е нужно да пиете като смок, с цел да хванете цироза. Наднорменото тегло и непрекъснатите опити за свалянето му също води до чернодробно омазняване. Тялото складира там спомагателна лой, затруднява действието на този орган и предизвиква патология, известна като стеатоза.

А затлъстелият черен дроб докарва диабет вид 2, тъй като не обменя пълноценно мазнините и захарите. Ако този проблем стане продължителен, дробът може да спре да действа – това се удостоверява от опити с мишки.

Колкото и да се стараете да се вталите, внезапната смяна в тежестта в действителност усилва % на телесните мазнини. Тялото по-лесно натрупа сланина, в сравнение с мускули, и когато след диета още веднъж напълнеете, то драговолно складира мазнината. Според една от хипотезите организмът взема решение, че иде апетит, и се запасява за всеки случай.

Крайните диети водят до

загуба на

мускулна маса

и телесната мощ

понижава

Част от този развой е закъснение на метаболизма вследствие на непълен банкет на калории. Единственият метод да поддържате мускулатурата си в този случай е да вършиме извършения, в това число повдигане на тежести, и да консумирате първокачествен протеин.

Сигурно сте наясно с вълчия апетит, съпътстващ диетите. Една от аргументите е крутото орязване на калориите. Обикновено мастните кафези отделят хормона лептин, който ви кара да се чувствате сити. При загуба на мазнини този хормон понижава и тялото взема решение, че се нуждае от повече храна. Получава се обаян кръг, в който надебеляваш още веднъж.

Диетиците са известни като

кисели и

изтощени хора

Стопяването на мускулите при диета ви кара да се чувствате непрекъснато изтощени. Приемате и по-малко калории, които да преработвате в сила. А извличането на сила от насъбраните мазнини изисква много старания, по тази причина се чувствате гроги. Нивото на кръвната захар спада и тялото жадува да го възвърне, по тази причина усещате мощен апетит и посягате към нездравословна храна.

Намаляването на калориите може да промени равнището на холестерола, а това въздейства на жлъчния мехур. Затова от време на време крайните диетици се оказват с камъни в жлъчката. Това е мъчително и рисково.

Хората се нуждаят от разнообразна храна. Фибрите от плодовете, зеленчуците и зърното са доста значими за храносмилането и регулирането на стомаха. Отхвърлянето на цели групи храни дава неприятни резултати като запек, издут стомах и газове. Някои учени настояват, че е

по-добре да си

стоите дебели,

в сравнение с

от време на време

да слабеете

и пълнеете

с разнообразни диети. Вярно е, че наднорменото тегло поврежда сърцето, предизвиква диабет. Но йо-йо резултатът е още по-вреден. Той усилва риска от инфаркт със 117%, а заплахата от инсулт – със 136%, демонстрират проучванията.

Ако съществено сте се заели с намаляване, консултирайте се със експерт. Променете дълготрайно питателните си привички, без да си налагате табута и строги забрани, които повреждат рисково здравето. Простете се със захарта и газираните питиета, яжте по-малко алено месо и повече зеленчуци и плодове. Спортувайте. Разхождайте се, в случай че не можете да тичате. Плувайте, в случай че ходенето ви затруднява. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР