Yettel и Център за безопасен интернет ще учат на киберсигурност

...
Yettel и Център за безопасен интернет ще учат на киберсигурност
Коментари Харесай

Дигиталните скаути на Yettel се приземяват на Hello Space 3.0

Yettel и Център за безвреден интернет ще учат на киберсигурност деца и младежи по време на фестивала
Yettel се включва в третото издание на младежкия теоретичен фестивал на 29 юни от 9.00 до 17.00 ч. в София Тех Парк. Операторът, дружно със своите сътрудници от, ще показа атрактивни съоръжения, с които ще провокира деца и младежи да показват своите познания за безвредно сърфиране в мрежата. Активностите са част от просветителния куиз Digital Scouts, който за пръв път се придвижва и в офлайн среда.

Всички, които преминат сполучливо през провокациите в шатрата на Yettel и покажат умения за справяне с заплахите в интернет, ще получат и специфични дарове. Инсталациите, които  ще изпитват знанията на децата, са отдадени на 4 тематики: „ Непознати онлайн “, „ Фалшиви вести “, „ Сигурност и отбрана в интернет ” и „ Онлайн тормоз ”. Сред дилемите, пред които ще се изправят участниците, са основаване на мощна ключова дума, различаване на подправени вести онлайн и справяне с проблеми за действителни обстановки, в които младежите попадат всекидневно в интернет.
-->
Под формата на игра децата ще се срещнат с значимите тематики за онлайн издевателството, шерването на персонална информация и диалозите с непознати в цифрова среда. Специалисти от Yettel и Центъра за безвреден интернет ще оказват помощ на младежите да доближат до верните отговори, с цел да могат те да бъдат по–информирани и да не стават жертви на злонамерени онлайн практики. Всеки, който отговори вярно на въпросите във всяка от четирите съоръжения, ще може печели премия.

Безопасността на младежите и ангажирането им с тематиките за сигурността и заплахите в онлайн средата е главната задача на просветителната играта Digital Scouts. Тя е част от дълготрайната стратегия на Yettel „ Безопасен интернет ”, която до този миг е достигнала до близо 60 000 деца и младежи с информация за заплахите в интернет пространството и препоръки по какъв начин да ги заобикалят.  В края на лятото ще се организира и петото цифрово издание на просветителната игра, в което участниците ще дават отговор на 12 въпроса за киберсигурността и ще вземат участие лотария за страхотни награди.

Темата за сигурността онлайн е и една от предпочитаните в тактиката за стабилно развиване на телекома, който си е сложил амбициозната задача да ангажира с посланията за безвреден интернет 40 000 деца всяка година посредством начинания като Digital Scouts, както и да оказва помощ годишно на 10 000 души да развиват цифровите си умения.

Младежкият теоретичен фестивал Hello Space се организира за трета поредна година и показва на дребни и огромни завладяващи научни работилници, интерактивни изложения, забавни беседи и вълнуващи демонстрации по тематиките на космоса, науката и технологиите по методите на SТЕAM. Входът е свободен, нужна е единствено предварителна регистрация на следния, а повече информация за събитието ще откриете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР