Йерихон, Западен брягPhotograph: ShutterstockКогато се говори за най-старите градове в

...
Йерихон, Западен брягPhotograph: ShutterstockКогато се говори за най-старите градове в
Коментари Харесай

Ето едни от най-старите градове в света

Йерихон, Западен бряг

 width=

Photograph: Shutterstock

Когато се приказва за най-старите градове в света, Йерихон в никакъв случай не е настрана от диалога. Йерихон се намира на Западния бряг, близо до река Йордан, и е населяван непрестанно от над 11 000 години, като през по-голямата част от съществуването си е бил значим търговски пункт и даже се загатва в Стария завет. Тук продължава да се написа история - Йерихон е първият град, даден на Палестина след споразуменията от Осло през 1994 година

Исторически акцент: Ако можете да видите къде е постил Исус, откакто е бил кръстен от Йоан Кръстител, отидете и го вижте, нали? Планината на изкушението е мястото, където през целия ден има кабинков въжен превоз, който изкачва посетителите.

Сиан, Китай

 width=

В Китай има доста градове, които водят началото си от доста от дълго време, само че малко от тях имат такава тежест като Сиан. Известен преди като Чанган, Сиан е населяван от повече от 3000 години и е бил столица на 13 династии (общо 73 императори, в случай че броите). Не го назовават родното място на китайската цивилизация без основателна причина.

Исторически акцент: Всичко друго, с изключение на емблематичната войска на воините от Теракота, се усеща неправилно. Археологическите открития не са доста по-известни.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР