Йенс Столтенберг потвърди днес, че възнамерява да напусне поста на

...
Йенс Столтенберг потвърди днес, че възнамерява да напусне поста на
Коментари Харесай

Столтенберг със съдбовно решение за бъдещето на НАТО

Йенс Столтенберг удостовери през днешния ден, че има намерение да напусне поста на общоприет секретар на НАТО, откакто изтече мандатът му през есента на 2023 година Той съобщи това на срещата в Копенхаген, а изявлението му беше оповестено на уеб страницата на Алианса, съобщи БНР.

" Дадох ясно да се разбере, че нямам никакви други проекти, с изключение на да напусна поста си през есента. На този пост съм два пъти по-дълго, в сравнение с планирах в началото, и това е всичко, което мога да кажа по този въпрос ", сподели Столтенберг в отговор на въпрос дали ще се съгласи да продължи работата си като общоприет секретар на НАТО, в случай че страните членки на Алианса го помолят за това.
-->
Той също по този начин изрази увереността си, че страните от НАТО ще съумеят да намерят отличен негов правоприемник.

Генералният секретар на НАТО съобщи още, че чака на идната среща на върха през юли съдружниците да се спогодят за многогодишна стратегия, която да помогне на Украйна да покрие военните стандарти на Алианса.

" Очаквам, че ще договорим многогодишна стратегия, с която ще работим за това да помогнем на Украйна да премине от стандартите, доктрините и оборудването от руската ера към тези на НАТО, с цел да станат изцяло оперативно съвместими с НАТО. Разбира се, това също ще помогне на Украйна да се придвижи към участие в Алианса ", каза Столтенберг във видеообръщение към участниците в Срещата на върха за народна власт в Копенхаген.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски прикани НАТО да вземе " позитивно политическо решение " за присъединение на страната му към НАТО.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР