Йеменските хуси са атакували с ракета американския кораб Chem Ranger

...
Йеменските хуси са атакували с ракета американския кораб Chem Ranger
Коментари Харесай

Хусите удариха американския кораб Chem Ranger в Аденския залив

Йеменските хуси са атакували с ракета американския транспортен съд Chem Ranger в Аденския залив. Това съобщи военният представител на бунтовническо придвижване " Ансар Аллах " Яхия Сария пред личния ефирен канал на шиитската бунтовническа организация.

BREAKING:

Yemen`s Houthis attacked the `American chemical tanker Chem Ranger` with two anti-ship ballistic missiles.
— Globe Eye News (@GlobeEyeNews)

" Йеменският флот извърши интервенция, при която американският транспортен съд Chem Ranger беше нападнат в Аденския залив от няколко противокорабни ракети “, съобщи Сария.

Представителят на придвижването твърди, че хусите са записали директно попадение в кораба. Той също по този начин означи, че офанзивата е била осъществена в отговор на американски и английски удари против цели на " Ансар Аллах “ в Йемен.

A subtitled version of the Yemeni Armed Forces “Houthis ” statement today, January 18, 2024, targeting the American ship " Chem Ranger. "
— Censored News. (@CensoredNws)

По-рано Центърът за съгласуваност на морската търговия (UKMTO) на Военноморски сили на Обединеното кралство заяви за два случая, станали в четвъртък покрай йеменското крайбрежие. Първият случай, съгласно UKMTO, е станал на 85 морски благи югоизточно от град Аш Шихр. Според английската компания за морска сигурност Ambrey американският танкер, плаващ под флага на Маршалови острови, е бил доближен от четири дрона на към 87 благи югоизточно от град Мукала. Друг случай, записан от UKMTO, се случи на 115 морски благи югоизточно от пристанище Аден. Както и в първия случай, Ambrey заяви, че дронове се доближават до танкер, плаващ под флага на Маршаловите острови. Инцидентът е станал на 103 благи югоизточно от Аден.

Според услугата за следене на кораби MarineTraffic танкерът за химикали Chem Ranger плава под флага на Маршаловите острови от пристанището на Джеда за Кувейт. За финален път корабът е предал данни за местонахождението си на 16 януари - тогава е бил в централната част на Червено море покрай пристанището за отплаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР