Йеменската армия потвърди, че е отговорна за нападението с балистична

...
Йеменската армия потвърди, че е отговорна за нападението с балистична
Коментари Харесай

Йеменската армия пое отговорност за изстреляната срещу Саудитска Арабия балистична ракета

Йеменската войска удостовери, че е виновна за нападението с балистична ракета против летището Крал Халид в Саудитска Арабия. Генерал Азис Рашийд съобщи на конференция, че ракетата е била " Боркан Н2 " и добави:

Призоваваме всички компании и пасажери да заобикалят летищата в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, защото ги считаме за военни цели в обсега на нашите балистични ракети. Йеменската ракета Буркан 2Н има обсег повече от 1500 километра. Благодарение на усилената работа на нашия проучвателен екип и смелите ни мъже, които се трудят крепко, можем да разтеглим този обсег.

В събота Саудитска Арабия излезе с информация, че е прихванала балистична ракета, изстреляна от Йемен към едно от огромните интернационалните летища в предградията на столицата Рияд. Тя е била изстреляна от бунтовниците хути, които са във война с кралството. Според саудитския орган за гражданска авиация ракетата не е предизвикала никакви вреди на летището и не са били възпрепятствани полети.

В понеделник обединението, водена от Саудитска Арабия, която се бори в Йемен, затвори сухопътните и морските граници на страната, както и летищата, като упрекна Иран за изстрелването на ракетата и предизвести, че това може да се смята за акт на война.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР