Азербайджан е готов да окаже цялата необходима подкрепа в операцията

...
Азербайджан е готов да окаже цялата необходима подкрепа в операцията
Коментари Харесай

Азербайджан и Армения предлагат на Иран помощ в издирването на хеликоптера на Раиси

Азербайджан е подготвен да окаже цялата нужна поддръжка в интервенцията по издирването на хеликоптера, пренасящ ирански публични лица, водени от президента Ибрахим Раиси, заяви външното министерство на страната, представено от Агенция Франс Прес.

" Дълбоко сме разтревожени от новината за злополуката на хеликоптера, на борда на който се намираха иранският президент Ибрахим Раиси, външният министър Хосеин Амир Абдоллахиан и други публични лица.

Надяваме се и се молим за тяхната сигурност и сигурност , до момента в който спасителите се пробват да доближат до мястото на злополуката.

Азербайджан, като другарски и приятелски народ, е подготвен да окаже цялата нужна поддръжка ", се споделя в изказването на министерството.

На собствен ред арменското външно министерство съобщи, че Ереван е подготвен да окаже цялата нужна поддръжка на Техеран по отношение на случая с хеликоптера с иранския президент на борда.

" Армения като непосредствен и другарски комшия на Иран е подготвена да даде цялата нужна поддръжка ", се споделя в изказването на арменското външно министерство.

Министерството съобщи, че е " шокирано от новините от Иран , мислите и молитвите ни са с президента Раиси, министър Абдоллахиян и всички останали ".

По-рано беше обявено, че хеликоптерът, пренасящ иранския президент Ибрахим Раиси, е направил твърдо кацане в планински регион в гъста мъгла в северозападен Иран, покрай границата с Азербайджан.
 Хеликоптер, пренасящ иранския президент, претърпя случай Обновена
Хеликоптер, пренасящ иранския президент, претърпя случай

Животът на Ебрахим Раиси и иранския външен министър е " в заплаха "

Иранският министър на вътрешните работи Ахмад Вахиди съобщи, че мъглата и неприятното време са попречили интервенцията по търсене и избавяне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР