Явно ние сме най-големите престъпници. Дни преди ареста бяхме готови

...
Явно ние сме най-големите престъпници. Дни преди ареста бяхме готови
Коментари Харесай

ЛиЛана: Явно ние сме най-големите престъпници. Дни преди ареста бяхме готови с продажбата на винетки

Явно ние сме най-големите нарушители. Дни преди ареста бяхме подготвени с продажбата на електронни винетки. Това сподели пред публицисти Лиляна Дамянова, по известна като певицата ЛиЛан. Тя и съдружникът й Мартин Димитров бяха арестувни за корист с евросредства. Под наказателна отговорност е поведен и брат й Александър Деянов-Скилър.
Днес апелативния профилиран углавен съд гледа мярката й за задържане. Тази задача се падна на шефа на съда Георги Ушев. Предходната инстанция реши да пусне Лилана под домакински арест. Това решение бе обжалвано както от юриста й, по този начин и от прокуратурата, която упорства младата жена да остане зад решетките. Ето какво показа тя за бизнесначинанията и за съперниците им в сектора:

Не считам, че с нещата, които сме правили аз, моят съучастник и най-много брат ми, заслужаваме да бъдем тук. За пет години сме създали два европейски плана. Явно ние сме най-големите нарушители в България-младите хора, които са наградени с най-голямата премия в региона на АйТи бизнеса. Това не ни тормози, тъй като знаем, че сме почтени. Това по-скоро ни стимулира да се борим против тази неправда. Три дни откакто бяхме арестувани ние трябваше да пуснем електронните винетки. Имахме подписан контракт с най-големия мобилен оператор и няколко бензиностанции. На 28 април трябваше да стартираме продажбата на електронни винетки.

Това е в полза на „ Интелигентни трафик системи “. Няколко дни преди да влезем в ареста, няколко бензиностанции се отхвърлиха да работят с нас, като ни обясниха, че са получили писмо от същата компания да не работят с нас, защото нашата система не била задоволително добра. Това писмо го има при нас и мислехме да сезираме Комисия за защита на конкуренцията. Не зная дали поради Божков съм тук, само че в случай че това е по този начин, това е позорно. Не подкрепям връзка с господин Божков. Аз съм в ареста 45 дни. Направих изследване и се оказва, че откогато има европейски фондове, ние сме единствените, които лежат в ареста.

Нас ни упрекват в някакъв спор на ползи, който още не можем да разберем какъв е. Спомняте си „ Къщи за тъщи “. Имаше зам.-министър на стопанската система, който, в случай че не се неистина, макар очевидния спор на ползи, беше пуснат под гаранция от 100 000 лв.. Явно някой го е боязън, само че не мога да схвана от какво. Аз не съм певица от доста години. Занимавала съм се с бизнес повече, в сравнение с съм правила музика. Това, което ние вършим е програмен продукт. И в това сме положителни. Когато АПИ не ни разреши ние да се свържем със системата, ние намерихме метод да продаваме винетки без страната. Да се опитаме да създадем по този начин, че извън да променим нещата и да създадем системата по-добра за потребителите.

Казахме си, че се отхвърляме от 7%-та комисионна от страната, свързваме се с всички годишни механически прегледи, свързваме се с всички бензиностанции, с всички обекти, които оферират неща за коли. И ги сплотяваме. Направихме бонуси от по 20 лв. за всяко нещо, което човек може да употребява за своя автомобил. Така ние вдигнахме винетката единствено с 3 лв., с цел да може да печели от нещо, само че бяхме подготвени да пуснем нещо като предплатена карта за мобилен оператор, която можеш да активираш когато искаш. Без да висиш на касата и да грешиш. „ Шел “ и „ Лукойл “ бяха двете бензиностанции.

В правосъдната зала се разбра, че през вчерашния ден към главното обвиняване на Деянова - за участник в ОПГ, е добавено второ - за измами при приемането на евросредства. Към новото обвиняване е привлечена и някогашната й дуетна половинка от дует L.A. Ася Йочева.

Адвокатът на Лиляна Николай Хаджигенов сподели, че тя е по-известна от Делян Пеевски поради клиповете й по MTV и няма по какъв начин да се укрие.

Очаква се решението на съда!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР