Ясно и отчетливо заявихме, че Изправи се! Мутри вън!“ няма

...
Ясно и отчетливо заявихме, че Изправи се! Мутри вън!“ няма
Коментари Харесай

Манолова: Няма да управляваме с ГЕРБ и ДПС. Амбицията ни е мнозинство на почтените


Ясно и отчетливо декларирахме, че „ Изправи се! Мутри вън! “ няма да ръководи с ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и с техни патерици като ВОЛЯ, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация. Нашата упоритост е в идващия парламент да се образува болшинство на почтените, в което да влязат и други демократични субекти, каквито са „ ИТН “ и Демократична България, с които имаме сходни цели – разглобяване едноличния модел на Борисов, рационализация на стопанската система, същинска поддръжка за бизнеса, правосъдна промяна и връщане на свободата на медиите.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова през днешния ден пред БНР. 

До края на месеца с Отровното трио ще сме подготвени с нашата обща предизборна стратегия. Ние към този момент сме обединени към няколко съществени целта. „ Изправи се.БГ “ ще упорства за увеличение на приходите на българските жители, като първата стъпка е освобождение на приходите до 650 лева от 10% налог. Задължително е преизчисляването на пенсиите, което ще коства 1,5 милиарда лева Подкрепата за бизнеса е главен приоритет, с цел да се запазят работните места и да се усилят приходите, добави Манолова.  

В идващите няколко години в България ще влязат 30 милиарда лева от Спасителния фонд на Европейския съюз и още толкоз за идващия програмен интервал. Това са 60 милиарда лева, които би трябвало да се употребяват за рационализация на стопанската система, нововъведения, европейски приходи, налично и качествено опазване на здравето. Управляващите показаха проект, който няма да промени стопанската система на България. Те оферират харчене на 3 милиарда за саниране, както и раздуване на администрацията, за асфалт и бетон, съобщи тя. 

Съдебната промяна е измежду главните цели, по които „ Изправи се! Мутри вън! “ ще работи. След влизането ни в Народното събрание ще стартираме необятен народен спор за промени в Конституцията и мястото на прокуратурата - в правосъдната система или в изпълнителната власт. Заедно с него и съответни законодателни ограничения за резултати преди промени в Конституцията. След необятно разискване с професионалната общественост ще предложим законодателни промени за надзор върху основния прокурор, изясни ръководителят на „ Изправи се.БГ “. 

Манолова акцентира, че нито „ Изправи се.БГ “, нито Отровното трио са получавали покана от Българска социалистическа партия или Корнелия Нинова за среща за честността на вота. От ноември месец с Отровното трио сме почнали диалози за запазване на избори те. Имаме сделка с „ ИТН “ за общи старания за запазване на честността на вота и водим диалози с Демократична България за обща платформа за редом преброяване, изясни тя. 

Борисов има интерес от разцепление на съпротива та, тъй като неналичието на общи дейности направиха Борисов вероятен толкоз време, сподели още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР