Ясни капиталови правила за банките, които притежават криптоактиви, трябва да

...
Ясни капиталови правила за банките, които притежават криптоактиви, трябва да
Коментари Харесай

Брюксел иска нови правила за банките. Кого засягат

Ясни финансови правила за банките, които имат криптоактиви, би трябвало да бъдат бързо признати и вкарани в банковите закони в Европейски Съюз, в случай че Европа не желае да пропусне контрактувания за това краен период, съгласно Европейската комисия, предава Българска телеграфна агенция, цитирайки Reuters.

Базелският комитет контракти януари 2025 година като краен период за въвеждане на финансовите условия за крипто експозицията на банките, в това число към биткойни и стейбълкойни.
-->
" На този стадий банките имат прекомерно ниски криптоекспозиции и лимитирано присъединяване в обезпечаването на услуги, свързани с криптопазарите ", показва Европейска комисия в неофициален спорен документ, забелязан от Ройтерс. " Банките обаче демонстрират интерес да търгуват криптоактиви от името на своите клиенти и да обезпечават услуги, свързани с криптопазара ".

Базелските стандарти са въведени в Европейски Съюз със закон и всяко закъснение значи, че банките може да се наложи да чакат по-дълго, с цел да влязат на криптопазара, защото през 2024 година в действие влизат и контрактувани единствено в границите на Европейски Съюз правила за търговия с криптоактиви.

За да одобри базелските крипто правила, Европейски Съюз би трябвало или да предложи нов закон, или да разшири в този момент одобрявания банков закон, за което се разгласи и Европейският парламент.

Страните членки и Екологичен потенциал занапред ще стартират договаряния по окончателния текст, който може да включи и правила за търговията с криптоактиви, се показва в документа на Европейска комисия. " От интернационална позиция това ще позволи на Европейски Съюз да успее да съблюдава крайния период във връзка с базелските критерии ".

Документът на Европейска комисия също така предлага Европейският банков орган (EBA) взаимно с Комисията за контрол над тържищата и скъпите бумаги (ESMA) да координира вярното категоризиране на другите криптоактиви.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР