Японското индустриално производство се повиши през ноември по-силно от очакваното,

...
Японското индустриално производство се повиши през ноември по-силно от очакваното,
Коментари Харесай

Индустриалното производство в Япония бележи силен ръст през ноември

Японското индустриално произвеждане се увеличи през ноември по-силно от предстоящото, като в това време фирмите предвиждат по-нататъшен напредък и през декември с помощта на здравото ползване и търсене зад граница, което продължава да поддържа промишлената интензивност и растежа на третата по мощ стопанска система в света.

Солиден положителен подтик означават и продажбите на дребно през ноември, защото японските консуматори са изхарчили повече средства за горива, електроника и коли, което пък е въодушевяващ сигнал за вътрешното ползване в страната.

Индустриалното произвеждане набъбна през ноември с 0,6% на месечна база, до момента в който упованията бяха за опазване на малко по-умереното октомврийско движение на напредък от 0,5%, демонстрират данни на Министерството на стопанската система, търговията и промишлеността. На годишна база японското индустриално произвеждане напредна с 3,7%, което е по-добро от осредните прогнози за покачване с 3,6%, само че съставлява закъснение по отношение на октомврийското движение на напредък от 5,9 на 100.

Промишлените компании чакат ускорение на индустриалното движение на напредък през декември до 3,4% на месечна база, преди обаче да последва спад с 4,5% при започване на идната година.

Днешните данни дадоха учредения на японското държавно управление да увеличи оценката си за индустриалното произвеждане, като беше маркирано, че производството се възвръща, при предходна оценка, съгласно която индустриалното произвеждане демонстрира единствено слаби признаци на възкръсване.

Министерството на стопанската система, търговията и промишлеността също по този начин регистрира здрав скок през ноември с 1,9% на продажбите на дребно по отношение на октомври, когато те се свиха с 0,1% и при упования за много по-скромен напредък с 0,7 на 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР