Японският премиер Шиндзо Абе заяви днес, че неговото правителство възнамерява

...
Японският премиер Шиндзо Абе заяви днес, че неговото правителство възнамерява
Коментари Харесай

Япония удължава извънредното положение с един месец

Японският министър председател Шиндзо Абе съобщи през днешния ден, че неговото държавно управление има намерение да продължи с към един месец изключителното състояние, защото инфектираните с ковид в страната нарастват със стотици всеки ден, съобщи ДПА.
Той сподели пред кореспонденти, че ще вземе дефинитивно решение и ще го разгласи в понеделник.
Препоръка за такова продължение даде държавният експертен съвет. Министърът за икономическото възкръсване Ясутоши Нишимура сподели пред репортерите след срещата със съвета, че държавното управление няма да се откаже от настояването си хората да се въздържат от излизане на открито.
Градските управляващи в Токио оповестиха през днешния ден за внезапен скок на новозаразените. Новите случаи за денонощието са 165, откакто два следващи дни те бяха под 50.
До момента в страната са регистрирани над 15 000 инфектирани и към 450 умряли от ковид. Критици обаче считат, че действителните бройки са доста по-големи, защото държавното управление на Абе умишлено лимитира тестирането. Правителството е подложено на критика също, че не съумява да увеличи потенциала за тестиране.
В началото на април Абе разгласи изключително състояние в седем провинции, в това число Токио и Осака, и прикани хората да излизат единствено по основни аргументи и в неотложни случаи, с цел да се ограничи разпространяването на вируса. Седмица по-късно изключителното състояние бе разширено в цялата страна, защото броят на новозаразените продължи да пораства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР