Японският автомобилен гигант Nissan обяви, че ще инвестира в следващите

...
Японският автомобилен гигант Nissan обяви, че ще инвестира в следващите
Коментари Харесай

Nissan обяви сериозна инвестиция в EV бъдещето си

Японският авто колос Nissan разгласи, че ще влага в идващите пет години сумата от два трилиона йени ($17.6 млрд.) в електрически превоз и технология. Компанията има намерение да изведе на пазара 23 нови електрически модела до 2030, като 15 от тях ще са изцяло електрифицирани коли, предава CNBC. Очаква се и до 2024 да проработят напълно нови продуктови мощности за сглобяване на моделите в Йокохама, като цел на Nissan е те да стартират да разчитат на този вид действия напълно на своите лични експерти.

„По този метод ние ще можем да удвоим енергийната компактност по отношение на актуалните литий-йонни акумулатори. С наклонността те да стават по-малки и по-тънки, ние ще може да предложим по-гъвкав външен тип с по-динамично показване, разширявайки произвеждане към пикапи“, показа при представянето на проектите на компанията основният изпълнителен шеф на Nissan Макото Учида.

Изданието напомня, че Nissan е една от огромните автомобилни компании, които заявяват упоритости за цялостна електрификация на продуктовата си гама. Освен тях, Volvo Cars обявиха, че колите на компанията ще са напълно електрически до 2030, до момента в който немският тръст BMW Group желае половината от производството им до същата тази 2030 да е формирано от електрически коли.

Заедно с този анонс, Nissan също по този начин и взор към бъдещето с четири концептуални модела: градска кола с името Chill-Out, джип с името Hang-Out, пикап за свободното време (Surf-Out) и състезателен кабриолет – Max-Out.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР