Обикновено човек, когато купува смартфон, очаква максимална производителност — така

...
Обикновено човек, когато купува смартфон, очаква максимална производителност — така
Коментари Харесай

Ето кои са най-лошите процесори за смартфони, които трябва да избягвате при избор на апарат

Обикновено човек, когато купува смарт телефон, чака оптималната продуктивност — тъй че апаратът да не „ увисва “ в най-неподходящия миг и вярно да отваря всички стратегии. „ Мозъкът “ на смарт телефона е процесорът. Въпреки развиването на технологиите, производителите към момента оборудват смарт телефоните със остарели и слаби чипсети, което основава проблеми на потребителите, които не са създали верния избор на процесор за своя бюджетен смарт телефон. В публикацията по-долу ви осведомяваме за смарт телефоните и процесорите, които не би трябвало да купувате при никакви условия.

По-добре е да избягвате чиповете MediaTek Helio A22, MediaTek Helio G35 (G36, G37), MediaTek Helio G85. Ако имате потребност от на ниска цена смарт телефон, по-добре е да се доверите на различните процесори като Unisoc T820, Unisoc T618, Unisoc T700, Unisoc T616, Unisoc T612.

Snapdragon 810 прегрява и пада честотата, даже и при минимални натоварвания. Също по този начин не би трябвало да купувате апарати, в основата на които работи Helio X30 — той е слаб. Същевременно, Exynos 4210 и Exynos 4412 са други 2 чипсета, които би трябвало да избягвате, когато ги видите в техническите характерности на даден модел смарт телефон, който сте решили да закупите.

Каква памет е подобаваща за евтините смарт телефони

За положителната продуктивност на бюджетния телефон, не е задоволително единствено процесора да има висока тактова периодичност. Голяма роля в бързината на работа на апарата има и неговата оперативна памет (RAM). През 2024 година би трябвало да избягвате моделите с вид памет eMMC, защото той е доста по-нисък по скорост и надеждност от актуалните стандарти.

Използването на UFS в бюджетните смарт телефони може доста да усъвършенства тяхната продуктивност и изцяло преживяване. Стандартите UFS 2.1 и UFS 2.2 обезпечават бърза работа на устройството и устойчивост, което е изключително значимо за бюджетните модели, които би трябвало да останат настоящи няколко години.

UFS паметта има редица преимущества:

Високоскоростно четене и запис на данните; По-малко консумация на сила, което оказва позитивен резултат върху живота на батерията на устройството; Подобрена надеждност спрямо eMMC.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР