Японският автогигант Toyota се оказа неочакван поддръжник на софтуер с

...
Японският автогигант Toyota се оказа неочакван поддръжник на софтуер с
Коментари Харесай

Toyota дари 100 000 долара за автономния симулатор с отворен код CARLA

Японският автомобилен гигант Toyota се оказа непредвиден покровител на програмен продукт с отворен код, който се стреми да ни вкара в самостоятелното бъдеще по пътищата. Toyota Research Institute разгласи, че подарява 100 000 $ на Computer Vision Center за развиването на CARLA (Car Learning to Act) – симулатор на самоуправляващи се коли с отворен код. Кодът на CARLA се съхранява в Github , където всеки има достъп до него.
Средствата ще бъдат употребявани за разширение на инженерния екип и възстановяване на симулатора. Целта на CARLA е да „демократизира“ развойната активност в региона на самостоятелното шофиране. Но това коства пари, а такива в огромни количества имат точно огромните компании.

Не единствено кодът на CARLA е отворен, само че всичките ѝ цифрови активи като коли, здания и пътища, могат да се употребяват от всеки. Най-новият ъпдейт даже добави Tesla Model 3 , защото това е една от известните коли сега.

Това не е първият път, когато Toyota Research Institute оказва помощ на платформи с отворен код. Две години подред институтът подарява на Open Source Robotics Foundation, както и на Drake . Това последното не е канадският рапър, а роботизирана С++ платформа с отворен код за основаване на контролни системи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР