Японският астронавт Норисиге Канаи съобщи, че за три седмици престой

...
Японският астронавт Норисиге Канаи съобщи, че за три седмици престой
Коментари Харесай

Световна медицинска сензация: Японски астронавт разказа от космоса какво му се е случва на борда на МКС

Японският астронавт Норисиге Канаи заяви, че за три седмици престой на Международната галактическа станция той е пораснал с цели девет сантиметра. Това заяви самият той в профила си в Туитър. „ Имам значимо известие. Преминах медицинските проучвания с премерване на физическите параметри. Оказа се, че растежът ми се е нараснал с цели девет сантиметра. Толкова съм пораснал за три седмици “, написа Канаи. Канаи е роден на 5 декември 1976 година.

Астронавтът прибавя, че такова нещо не му се е случвало от учебните му години. „ Сега ще би трябвало да се тормозя, дали ще мога да се побера в седалката на кораба „ Съюз “ “, майтапи се още той.

НАСА предлага да имате в дома си някое от тези 18 растения, тъй като... (СНИМКИ)

Новината на Норисиге Канаи бе коментирана и от Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA). Оттам разясниха, че човек пораства с 1-2 сантиметра в космоса заради неналичието на гравитация.

Руският космонавт Антон Шкаплеров, американският астронавт Скот Тингли и японският астронавт Норисиге Канаи дойдоха на борда на МКС на МКС 19 декември 2017 година. На космонавтите им следва работа с товарния транспортен съд „ Прогрес Министерски съвет “, Dragon и Cygnus. Те също ще проведат 51 научни опита на борда на станцията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР