Японски университети използват отпечатани послания върху тоалетна хартия като средство

...
Японски университети използват отпечатани послания върху тоалетна хартия като средство
Коментари Харесай

Човек е сам в тоалетната. И тогава се появяват тревожни мисли...

Японски университети употребяват отпечатани послания върху тоалетна хартия като средство за попречване на самоубийства измежду младежите, съобщи Агенция Франс Прес.  

Инициативата е на висши образователни заведения в префектура Яманаши, западно от Токио, прецизира Българска телеграфна агенция

" Скъпи, имам тежък ден, а се преструвам, че всичко е наред ", гласят сините букви, отпечатани върху бяла тоалетна хартия.   " Не е належащо да ни казвате всичко... само че за какво не споделите малко? "

Освен тези известия, написани от експерт по психологично здраве и съпроводени от телефонни номера на специалисти за попречване на самоубийства, върху тоалетната хартия има и създаващи утешение изображения, измежду които свита котка.

" Човек е самичък в тоалетната. Смятаме, че в такива моменти могат да се появят тревожни мисли ", споделя пред Агенция Франс Прес Кеничи Миядзава, чиновник в префектурата. 

Миналия месец управляващите в Яманаши раздадоха 6000 такива ролки на 12 локални университета.

В Япония, както и в доста други страни, се следи растеж в броя на самоубийствата вследствие на пандемията от COVID-19, която ускори изолацията на доста хора.

През 2020 година съвсем 500 деца и юноши са поставили завършек на живота си в азиатската страна, което е народен връх и съвсем два пъти повече спрямо 2016 година, демонстрират данни на Министерство на здравеопазването.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР