Японски учени “отглеждат в лабораторни условия своеобразен “мини-мозък. Плурипотентни стволови

...
Японски учени “отглеждат в лабораторни условия своеобразен “мини-мозък. Плурипотентни стволови
Коментари Харесай

Японски учени отглеждащи мозък твърдят : Уверяваме ви, че той няма мисловен процес!

Японски учени “отглеждат ” в лабораторни условия самобитен “мини-мозък ”. Плурипотентни стволови кафези, т.е. тези кафези, които могат да се трансформират във всяка жива тъкан посредством слагането им в специфична среда, служат като “строителен материал ”.Този мозък няма кръвоносни съдове или други тъкани, присъщи за човешкия и животинския мозък. Той се състои единствено от тъкани с невронни кафези. Тези кафези са в положение да основат функциониращи мрежи (HiddenTruth.site).В същото време, японските учени твърдят, че това никога не е умствен развой, а единствено „ съществена невронна интензивност “.

 q1 4 - Японски учени отглеждащи мозък настояват: Уверяваме ви, че той няма умствен развой!
Екип, управителен от откриватели от Университета в Киото, разгласиха своята работа по мини-мозъка тази седмица в списанието Reports Stem Cell.Един от съавторите на плана – Джун Такахаши, споделя:„ Поради обстоятелството, че такива опити ви разрешават да създадете реплика на развъртян мозък, това може да се употребява за проучване на комплицираната област на развиване и неврологични разстройства. ”Четете още: Учени “съживиха ” мозъци на умряли животни с неповторима система, наречена BrainExКлетките се слагат в съд, съдържащ среда, подобаваща за растежа на мозъчната тъкан. Когато тези органели се развиват, е допустимо да се види интензивността на техните неврони и по какъв начин те основават мрежи и връзки между тях.
Такива изкуствено отгледани органи, също могат да бъдат потребни за проучване на процесите на паметта и даже на механизмите на развиване на психиатрични болести.

 q2 5 - Японски учени отглеждащи мозък настояват: Уверяваме ви, че той няма умствен развой!
Съществуват обаче етични проблеми.Постдокторантът Ходея Сакагучи от Университета в Киото споделя: “Тъй като мозъчните органели имитират невронната интензивност, това е тревожно. Те също могат да имат умствена активност, а по-късно ще възникне схващане.Някои хора считат, че това е сходно на добре познатия умствен опит “мозък в консерва ”. Представете си, че един жив човешки мозък е подложен в цистерна с течни, витално поддържащи устройства и обвързван с компютър, и този мозък е наясно със себе си като човек. ”Въпреки това, откривателите споделят, че това е малко евентуален сюжет, при който примитивните лабораторни органели ще развият схващане.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР