Японската автомобилна компания Honda, която вече напусна Русия, обяви за

...
Японската автомобилна компания Honda, която вече напусна Русия, обяви за
Коментари Харесай

След като напусна Русия: Втората по продажби японска автомобилна компания отчете рекордна печалба

Японската автомобилна компания Honda, която към този момент напусна Русия, разгласи за внезапно нарастване на приходите си. За второто тримесечие на 2023 година облагата на японския авто производител се е нараснала със 78% до 394,4 милиарда йени (2,76 милиарда долара), заяви Reuters.

Година по-рано облагата на компанията за интервала от април до юни е била 222,2 милиарда йени. За значителнито възстановяване на индикаторите на Honda огромен принос има растежът на продажбите " на дребно " на Северноамериканския пазар. За тримесечието те са се повишили на годишна база с 44,7%, до 347 хиляди коли.

Освен това, приходите на Honda бяха повлияни позитивно от отслабването на йената по отношение на $, разясняват анализатори от Refinitiv.

Вторият по величина производител на коли в Япония във връзка с продажбите, реши да резервира прогнозата си за оперативната облага за настоящата година на 1 трилион йени, която е под междинната прогноза на анализаторите от 1,117 трилиона йени.

Представители на Honda показват, че ще преценяват нуждата от смяна на прогнозите при започване на ноември. Евентуалната новата оценка ще вземе поради и по-нататъшни промени в обменния курс на националната валута.

Марката Honda към този момент не е публично показана в Русия - през юли автомобилният колос разгласи рекордно ниски продажби в страната. За месец е продададен единствено един автомобил.

От 9 август Япония забрани доставките в Русия на коли с размер на мотора над 1,9 литра, както и хибридни и електрически транспортни средства. Ограниченията важат освен за нови, а и за използвани коли.
 Новата Honda CR-V към този момент и като зареждаем хибрид (Видео)
Новата Honda CR-V към този момент и като зареждаем хибрид (Видео)

Новото CR-V също по този начин е и с нови и по-големи габарити във всяко едно направление
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР