Японката Наоми Осака осъществи невероятен обрат над Виктория Азаренка и

...
Японката Наоми Осака осъществи невероятен обрат над Виктория Азаренка и
Коментари Харесай

Наоми Осака ликува с трофея на US Open след изумителен обрат над Азаренка

Японката Наоми Осака реализира необикновен поврат над Виктория Азаренка и за повторно в своята кариера е шампионка на US Open след 2018-а.

Азиатката стигна до своята трета купа от Големия шлем след заключителен конфликт, в който губеше с 1:6, 0:2, само че в последна сметка завоюва с 1:6, 6:3, 6:3 за близо 2 часа игра.

В първите 40 минути на дуела пред празните трибуни на „ Артър Аш “ в Ню Йорк беларускинята унищожаваше своята съперничка. Първият сет бе взет за едвам 27 минути, а бързо по-късно пристигна и пробив за 2:0. Азаренка, за която това бе първи край от Големия шлем от US Open 2013 насам, играеше безгрешно и при 40:30 в третия гейм на втория сет имаше геймбол за 3:0.

В този миг обаче настъпи смяната. Осака осъществя рибрейк и от гейм на гейм стартира да играе все по-успешно, с цел да стигне до триумфа в сета след още два пробива за 4:3 и 6:3.

В решителната част японката продължи с нарасналото си равнище на игра и проби за 3:1, а по-късно отрази и три шанса за рибрейк за 4:1.

Азаренка обаче на собствен ред показва, че ще се бори до последно, отразявайки четири благоприятни условия за 5:1, а по-късно върна пробива и се приближи оптимално в резултата при 3:4.

Осака обаче нямаше желание да позволява равнене и с мощна игра от дъното на корта стигна до нов пробив, след който на собствен сервис постави завършек на дуела при втория си мачбол.

По този метод 22-годишната японка стигна до третата си купа от Големия шлем, запазвайки съвършена успеваемост в играните финали. Азаренка пък пропусна да се трансформира в състезателката с най-голяма разлика сред две трофеи от Големия шлем.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР