Япония ще затвори границите си за чужденци от вторник заради

...
Япония ще затвори границите си за чужденци от вторник заради
Коментари Харесай

Япония и Израел затвориха границите си за чужденци

Япония ще затвори границите си за чужденци от вторник поради заплахата от новия вариант на ковид Омникрон. Така Страната на изгряващото слънце стана втората след Израел в предприемането на най-строгите ограничения.

Описван като по-заразен от предходните разновидности, Омникрон е разпознат за първи път в Южна Африка, само че също е открит в Австралия, Белгия и други страни от Европа.

Може да отнеме „ дни до няколко седмици “, с цел да се разбере равнището на опасност от новия вариант, споделиха от Световната здравна организация с коментар, че това е задоволителна причина за безпокойствие.

Премиерът на Япония Фумио Кишида сподели, че е подготвен за рецензии за огромната си нерешителност за затварянето на границите. „ Това са краткотрайни, изключителни ограничения, които подхващаме от съображения за сигурност, до момента в който има по-ясна информация за разновидността Омникрон “, сподели Кишида пред Ройтерс.

Той не посочи какъв брой време ще важат рестриктивните мерки. " Японците, които се прибират от избрани страни с по-висок риск, ще бъдат сложени под карантина “, сподели още японският министър председател. В страната още не са били засечени инфекции с новият корона-щам. Под подозрение е пасажер, дошъл от Намибия, който е дал позитивна проба за вируса.

Пазарите в третата в света стопанска система обаче реагираха положително на новината и си възвърнаха позитивния ход, откакто предходната седмица се сринаха пред опасенията, че новият вариант и чаканите ограничения може да доведат до нови ограничавания. Япония е измежду страните, чиито индикатори сочеха зараждащо се икономическо възкръсване след двегодишната пандемия.

От среднощ в неделя Израел забрани влизането на чужденци в страната. Австралия съобщи, че ще преразгледа проектите си да отвори още веднъж границите си за квалифицирани мигранти и студенти от 1 декември, откакто заяви за първите си Омникрон.

Симптомите на новия вариант към този момент са леки и могат да бъдат лекувани вкъщи.

Мароко ще забрани всички входящи интернационалните пътнически полети за две седмици от 29 ноември, съобщи държавното управление в неделя. Сингапур отсрочи началото на имунизираните пътни ленти със страни от Близкия изток, като Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Богатият град-държава в Югоизточна Азия и комшия на Малайзия отвори още веднъж своята сухопътна граница, една от най-натоварените в света, като разреши на имунизираните пасажери да минават след близо две години ограничаване.

Англия свика незабавна среща на здравните министри от Г-7.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР