Япония планира да събира данни от хора, които се заразяват

...
Япония планира да събира данни от хора, които се заразяват
Коментари Харесай

Япония започва проучване на ваксинирани хора

Япония възнамерява да събира данни от хора, които се заразяват с новия ковид , даже откакто получат имунизации , с цел да преценяват по какъв начин имунизациите могат да оказват помощ за попречване на разпространяването на вируса, оповестява " Киодо нюз ".

Очаква се имунизациите да стартират в Япония през февруари . Министерството на здравеопазването ще сътвори система за събиране на имунизационни записи на всички инфектирани хора, като лекарите са длъжни да подават информация в публичните здравни центрове, когато удостоверяват коронавирусни инфекции.

Същото важи и за други съществени заразни заболявания като рубеола и морбили , които също са с информация за имунизация.

С новата система управляващите ще знаят имунизационните данни на пациентите с ковид, като да вземем за пример, с кои ваксини са имунизирани и дали са получили еднократна или двойна доза.

Въз основа на клинични изследвания в чужбина и докладваната им резултатност , наличните сега коронавирусни ваксини защищават хората от заболяване, до момента в който към момента не е ясно дали те предотвратяват заразяването на хората .

Чрез приемане на информация като съотношението на имунизираните хора измежду пациентите с ковид и напредъка на техните признаци, Министерството на здравеопазването, труда и обществените грижи чака да оцени успеваемостта на имунизацията и въздействието на имунизацията върху разпространяването на епидемията в страната.

Съгласно закона за инфекциозните заболявания в Япония лекарите са длъжни да осведомят публичните здравни центрове за имената на инфектираните хора и техните признаци.

Японското държавно управление възнамерява да стартира да имунизира медицински служащи в края на февруари , откакто имунизацията бъде утвърдена за домашна приложимост.

Очаква се инокулацията на немедицински служащи да стартира в края на март , като приоритет се дава на хора на възраст 65 или повече години, защото те се смятат за високорискова група за развиване на тежки признаци.

Очаква се информацията за имунизация на пациенти с ковид също да служат като маркер за оценка на риска от тежки болести , които биха помогнали на лекарите и здравните чиновници да дефинират политиките за лекуване.

С увеличение на съхраняваната информация , управляващите могат също по този начин д а открият смяна в епидемиологичната обстановка . Те биха разкрили евентуалната поява на ваксиноустойчив вид на вируса, в случай че броят на хората, които се разболяват, не намалее доста даже след разпространяването на имунизациите.

Япония с население от 126 милиона има съглашения за доставки с фармацевтичните компании Pfizer Inc. и AstraZeneca Plc за 120 милиона дози ваксини от всяка , както и контракт с Moderna за още 50 милиона дози.
 Коронавирус: Япония се изолира от света до февруари
Коронавирус: Япония се изолира от света до февруари

Правителството не разрешава на чужденци да влизат в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР