Китай и Сърбия ще имат споделено бъдеще, стана ясно по

...
Китай и Сърбия ще имат споделено бъдеще, стана ясно по
Коментари Харесай

Китай и Сърбия ще имат споделено бъдеще след среща Си Дзинпин - Вучич

Китай и Сърбия ще имат " споделено бъдеще ", стана ясно по време на посещаване в нашата съседка на китайския президент Си Дзинпин.

Двете страни подписаха 29 съглашения за правно, регулаторно и икономическо съдействие.

Споразумението за свободна търговия сред Сърбия и Китай, подписано предходната година, влиза в действие от 1 юли.

То ще подсигурява безмитен експорт на 95 % от сръбските артикули за Китай през идващите пет до 10 години. Китай е подготвен да одобри повече висококачествени аграрни артикули от Сърбия и повече директни полети от Белград.



Сърбия ще получи достъп до високи технологии и изкуствен интелект. Си Дзинпин е на първа европейска обиколка от пет години. Сърбия, дружно с Унгария, е най-твърдият последовател на китайския инфраструктурен мегапроект, именуван нов " Път на коприната ". Тази вечер китайският президент идва в Будапеща.

" Преди осем години Сърбия стана първият самостоятелен стратегически сътрудник на Китай в Централна и Източна Европа. Днес Сърбия става първата европейска страна, с която построяваме общественост с общо бъдеще. Това приказва доста за нашите специфични стратегически връзки, които са на извънредно високо ниво ", съобщи китайският президент Си Дзинпин.

Снимки: БГНЕС



" Тайван, Синдзян, Хонконг са вътрешна работа на Китайската национална република, която постоянно ще има поддръжката на Република Сърбия в тази тенденция. Благодарен съм да президента Си Дзинпин за ясните позиции по въпроса за Косово и Метохия и териториалната целокупност на Република Сърбия ", добави президентът на Сърбия Александър Вучич.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР