Япония няма да изпрати министри или министерски представители на Олимпийските

...
Япония няма да изпрати министри или министерски представители на Олимпийските
Коментари Харесай

И Япония се включва в дипломатическия бойкот на Олимпийските игри в Пекин

Япония няма да изпрати министри или министерски представители на Олимпийските игри в Пекин през февруари, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на японското държавно управление.

Председателката на комитета по образуване на игрите в Токио 2020 - Сейко Хашимото, обаче ще отиде в Китай, като и ръководителят на Японския олимпийски комитет Ясухиро Ямашита, съобщи представителят на японското държавно управление Хироказу Мацуно . Той разясни, че госпожа Хашимото ще отиде в Пекин, с цел да изрази благодарността и уважението към спортистите и други лица, които са подкрепили игрите в Токио през предходната година.

Няколко страни към този момент взеха решение да разгласят дипломатически протест на игрите в Пекин, а точно Съединени американски щати, Канада, Австралия и Англия, поради нарушаването на човешките права в Китай.

Китай предизвести четирите западни страни, че в случай че пратят спортисти на игрите, само че не и публични лица, ще платят цената за това тяхно решение .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР