Япония изстреля в четвъртък своята ракета H-IIA, която носи модул

...
Япония изстреля в четвъртък своята ракета H-IIA, която носи модул
Коментари Харесай

Япония изстреля успешно модула за изследване на Луната

Япония изстреля в четвъртък своята ракета H-IIA, която носи модул за кацане на Луната, оповестява " Ройтерс ".

Японската организация за аерокосмически проучвания заяви, че ракетата е изхвърчала от галактическия център Танегашима в Южна Япония , както е планувано, и сполучливо е пуснала Smart Lander за проучване на Луната (SLIM).

Неблагоприятното време докара до три отлагания предишния месец.

Япония има за цел да приземи SLIM в рамките на 100 метра от целевата си точка на лунната повърхнина. Очаква се задачата на стойност 100 милиона щатски $ да доближи Луната до февруари.
 С
С " Лунен снайперист " Япония се цели в триумфа на Индия

Изстрелването е планувано да се състои в понеделник

H-IIA е взаимно създадена от JAXA и Mitsubishi. Тя беше водещата носеща ракета на Япония и има 45 сполучливи изстрелвания от 46 опита от 2001 година насам. След като новата ракета H3 със междинна мощ на JAXA се провали при дебюта си през март, организацията отсрочи изстрелването на H-IIA №47 за няколко месеца, с цел да се изследва повода.

Изстрелването идва две седмици откакто Индия стана четвъртата нация , която сполучливо приземи галактически транспортен съд на Луната с задачата си Chandrayaan-3 до неразучения южен лунен полюс.

Космическите задачи на Япония се сблъскаха с други скорошни неуспехи, с несполучливото изстрелване на дребната ракета Epsilon през октомври 2022 година, последвано от детонация на мотор по време на тест през юли.
 Япония възнамерява лунната си задача за тази седмица
Япония възнамерява лунната си задача за тази седмица

Очаква изстреля своята ракета H-IIA, която ще носи модул за кацане на Луната, в четвъртък сутринта

Страната възнамерява да изпрати астронавти на Луната в края на десетилетието.

Япония може да субсидира с към 10 милиарда йени ( 68,4 милиона долара) през фискалната 2024 година Целта е ускоряването на самодейностите за развиване на галактическото пространство на страната.

Агенцията ще употребява тази дотация за възнаграждение на компании и университети, които вземат участие в създаването на спътници, ракети и технологии за проучване на Луната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР