Япония и Франция обявиха, че искат да задълбочат двустранното си

...
Япония и Франция обявиха, че искат да задълбочат двустранното си
Коментари Харесай

Франция и Япония задълбочават сътрудничеството си в отбраната

Япония и Франция оповестиха, че желаят да задълбочат двустранното си съдействие, оповестява " Ройтерс ".

Това се случва, откакто по-рано този месец двете страни се споразумяха да ускорят полемиките за рамка за взаимни военни учения.

Преди срещата на водачите настраните от Г-7 в град Хирошима японският министър председател Фумио Кишида съобщи, че това е опция да се развие " извънредно партньорство ".

По-рано през май министрите от двете съюзнически страни разпоредиха на съответните си ведомства да ускорят напредъка по договарянията за непрекъсната рамка, която ще усъвършенства административните, правните и политическите процедури за осъществяване на взаимни военни учения.

Ходът идва, откакто през декември от Втората международна война насам в контрастност с обичайния си пацифизъм. Япония е подписала съглашения за взаимен достъп с и Англия.
 Япония удвоява разноските за защита до 2027 година
Япония удвоява разноските за защита до 2027 година

Правителството възнамерява да ги усили до 2% от Брутният вътрешен продукт, според стандарта на НАТО

Този вид съглашения основават рамки за улеснение на военното съдействие, като по-лесен достъп на непознат личен състав и съоръжение за посещаващите сили.

През април министърът на защитата на Франция Себастиен Лекорню съобщи, че Париж се надява да подписа съглашение за взаимен достъп с Япония , което ще разреши на двете страни да засилят военната си действеност и продан.

" Надявам се и че ще можем да следваме двустранната пътна карта, която към този момент е финализирана и ще ни разреши да създадем двустранното си съдействие още по-силно през идващите години ", съобщи президентът Еманюел Макрон преди диалозите си с Кишида.

Токио се стреми да ускори връзките в региона на защитата на фона на опасенията по отношение на Китай, свързани с неговия напън върху Тайван, свободата на корабоплаването в района и комерсиалните разногласия.
 И Китай се разтревожи от рекордния бюджет за защита на Япония
И Китай се разтревожи от рекордния бюджет за защита на Япония

Според Пекин е под въпрос задължението на Токио към отбранителна тактика и спокойно развиване

През последните години Япония и Франция към този момент организираха поредност взаимни военни учения, а също и като част от по-широка група.

Освен това двете страни се споразумяха да засилят съдействието си в региона на отбранителното съоръжение и технологии , със специфичен акцент върху оборудването за разкриване на мини от последващо потомство.

Франция има отвъдморски територии в Индо-Тихоокеанския район и е разположила свои военни елементи в него.

Тя желае да подчертае и по какъв начин може да играе по-голяма роля в отбранителната индустрия на Япония , както се случи в нуклеарната енергетика, защото Кишида подхваща по-решителна военна политика в района.

След като подписа съглашения за съдействие в региона на защитата с Канбера и Лондон, Япония може да подпише такова и с Филипините. Очаква се споразуменията да разрешат по-бързо разполагане на въоръжените сили при взаимни военни учения и при положение на естествени бедствия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР