Янко Илиев спечели четвърти медал за България от европейското първенство

...
Янко Илиев спечели четвърти медал за България от европейското първенство
Коментари Харесай

Янко Илиев осигури четвърто отличие за България от европейското по бокс за юноши и девойки в Румъния

Янко Илиев завоюва четвърти орден за България от европейското състезание по бокс за юноши и девойки до 16 години в Плоещ, Румъния, откакто се класира за полуфиналите в категория до 52 кг.

По този метод родният представител си подсигурява най-малко бронз от шампионата, а с цел да стане това факт той надигра в четвъртфиналите сърбина Никола Богатиноски.

Българинът диктуваше напълно събитията на кръга, което принуди рефера да приключи дуела в средата на третия рунд, с което подпечата и триумфа на Янко Илиев.

Другият ни показал при младежите през днешния ден в Плоещ Ангел Самуилов, за жалост, не съумя да се пребори за отличие при 48-килограмовите, защото отстъпи в четвъртфиналите с 0:5 съдийски гласа на представителя на Румъния Николас Бончу.

При девойките пък Христеа Нинова остана с бронз в категория до 50 кг, откакто загуби в полуфиналите от румънката Ребека Мюлер с 1:4 (27:30, 27:30, 29:28, 27:30, 27:30) гласа.

В утрешния ден Ангел Димитров, който към този момент има обезпечено бронзово отличие в категория до 50 кг при младежите, ще боксира за място на финала против арменеца Тигран Овсепян. При най-тежките над 80 кг Роселин Бачевски, който също към този момент си осиури орден, ще излезе на кръга в петък на полуфиналите против украинеца Олександър Слиесариев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР