Яник Синер трябваше най-после да усети вкуса на поражението през

...
Яник Синер трябваше най-после да усети вкуса на поражението през
Коментари Харесай

Обратно на победния път: Синер забрави загубата от Алкарас и повали друг италианец в Маями!

Яник Синер трябваше най-сетне да усети усета на провалянето през сегашния сезон, откакто беше надигран от Карлос Алкарас в 1/2-финалите на конкуренцията в Индиън Уелс. Италианецът завоюва купите на Аустрелиън Оупън и ATP 500 надпреварата в Ротердам, а тази нощ се върна назад на победния път, откакто се оправи със съпротивата на своя съотечественик Андреа Вавасори - 6:3 6:4. Квалификантът впечатли със смела игра и непрестанни излизания към мрежата, единствено че това надалеч не беше задоволително за триумф над миналогодишния финалист в шампионата и по този начин Синер се класира за третия кръг в Маями, където го чака борба с 26-ия подложен Талон Грийспор, от който до момента не е губил даже сет.

Срещата сред двамата италианци започва още през вчерашния ден, само че неприятното време я прекъсна при резултат от 3:2 за южнотиролеца в откриващия сет. Вавасори пък очевидно нямаше нужния темп при завръщането си на корта и сбърка обикновено воле, а след това първенецът в Мелбърн пласира неспасяем минаващ удар и реализира първия и единствен пробив до края на откриващата част.

Квалификантът се противпостави даже още по-сериозно във втория сет, като сервираше на доста високо равнище и завършваше решително акциите си наоколо до мрежата, само че Синер дочака спад в началания му удар и го вкара в разигравания от главната линия, където международният номер три имаше голям превес и още веднъж видяхме пробив в средата на частта, чието съществуване отстрани интригата в дуела и скоро станахме очевидци на следващата рутинна победа за Яник Синер от старта на 2024-та.

Sinner d. Vavassori 6-3 6-4 in Miami

Last year’s finalist looks sharp.

✅36-3 since US Open
✅17-1 in 2024

The win streak is over, but his tennis is as immaculate as ever.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР