Яна Арабаджиева от ОУ Д-р Петър Берон“ се завърна от

...
Яна Арабаджиева от ОУ Д-р Петър Берон“ се завърна от
Коментари Харесай

Още две млади, пловдивски дарования се завърнаха с награди от фестивал в Италия

Яна Арабаджиева от ОУ „ Д-р Петър Берон “ се завърна от присъединяване си в  Международен фестивал за деца и младежи „ Magia Italiana “, който се организира от 3 до 8 юли 2022г. в Римини, Италия.

Пътуването на надареното момиче бе осъществено с поддръжката на стратегия „ Полети “ на Фондация Пловдив 2019.

Прекрасната Яна, която танцува балет в школа „ Star Dance Center “, с учител Надежда Стойкова, завоюва първо място в категория „ Танци “. Тя извърши самостоятелен танц „ Индийско цвете “.

„ Организацията беше на извънредно равнище и сме доста задоволени от присъединяване. Изказвам голяма признателност на фондация „ Пловдив 2019″ за подкрепяне изявата на щерка ми Яна Арабаджиева в Италия. Радвам се, че подпомагате развиването на надарени деца от Пловдив, вдъхвайки им убеденост и предпочитание за изяви “, написа майката на Яна – Надя Арабаджиева в благодарствено писмо до Фондацията.

Още един пловдивски гений взе присъединяване в същия конкурс, само че в друга категория. Неда Тодорова, ученик на школата по пиано към Народно читалище „ П.Р.Славейков-1908″ завоюва второ място с пиано. Тя извърши „ Вариации “ от Фридрих Кухлау и „ Мелодичен очерк “ от Парашкев Хаджиев.

„ Фестивалът беше с блестяща организация, като конкурсната част се организира в увеселителния парк Мирабандия наоколо до Римини, което ще остави незабравими мемоари на всички участници. Благодаря на фондация „ Пловдив 2019″ за подпомагането на изявата на Неда във фестивала в Италия. Смятам, че такива начинания подкрепят още повече развиването на надарените деца от Пловдив, ускоряват тяхната упоритост и предпочитание за изяви срещайки се с деца от разнообразни страни. Към написаното желая да прибавя и благодарности към учителката по пиано на Неда – госпожа Едуина Терзиева към НЧ „ П.Р.Славейков “. С доста професионален метод и самообладание, тя освен я приготви прелестно, а и разпростра пред нея необятния свят на музиката “, написа майката на Неда – Яна Тодорова в благодарствено писмо до фондацията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР