Ямболският районен съд остави в ареста четирима от задържаните нападатели

...
Ямболският районен съд остави в ареста четирима от задържаните нападатели
Коментари Харесай

Четирима роми в ареста след опит за убийство

Ямболският областен съд остави в ареста четирима от арестуваните нападатели на 38-годишния боксьор Румен Жечев, осведоми Нова ТВ.

Мъжът бе брутално премазан с микробус, пребит с бухалки и тръби, а най-после намушкан в тил с изострен предмет. Нападателите му са многолюдната ромска фамилия Алиеви, с които по данни на прокуратурата Румен бил в дълготраен спор.

Вендетата против боксьора обаче провокира напрежение измежду приятелите му в Ямбол, които заплашиха с митинги, в случай че казусът се преглежда от държавното обвиняване като телесна щета или хулиганска демонстрация.

Към този миг Румен е претърпял животоспасяваща интервенция в Стара Загора поради перфорация на белите дробове, само че остава с заплаха за живота.

Мъжът е пристигнал в схващане и е съумял да опише случилото се. Той е със спукан череп, счупени гръбначни прешлени, ребра и изцяло премазан от микробуса таз

" Това е опит за ликвидиране, това не е междинна телесна щета, това не е махленска кавга. Това нещо е планувано от няколко дни, те са го следели, дебнели са го два-три дни преди този момент. И хората, които са арестувани сега, това е една част от тях.

Цялото това нахлуване е от проведена група, която е от най-малко двайсет индивида ”, счита съдружникът на Жечев Росен

„ Ще се борим за правдивост и най-много тези хора, които са направили действието, в случай че може, да се събере подписка и да ги изселим от това обитаемо място, тъй като враждата най-вероятно няма да спре да тлее ”, счита Цветелин Петров – другар на потърпевшия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР