Ямболският ловец на бежанци Динко Вълев има опасност да остане

...
Ямболският ловец на бежанци Динко Вълев има опасност да остане
Коментари Харесай

Ловецът на бежанци Динко Вълев може да не проходи отново

Ямболският ловджия на бежанци Динко Вълев има заплаха да остане неработоспособен след тежкия случай край Девня. Вълев пострада съществено откакто 150-килограмова стрела на кран връхлетя върху него при опит да репатрира обърнала се на пътя цистерна. Динко е бил извикан по неотложност в Девня, с цел да помогне с тежката си механизирана техника, само че едвам не загуби живота си.

Свидетели на сериозния случай описват, че Динко е бил измъкнат с тъга отдолу под железата и е бил в сериозно положение – със супен таз, потрошени прешлени и десетки тежки контузни рани. 35-годишния ловджия на бежанци е бил претрупан в кола за спешна помощ и откаран по неотложност в болничното заведение във Варна. Там обаче лекарите безпомощно вдигнали ръце с признанието, че не са в положение да извършат нужните незабавни интервенции.
                             

Заради това околните на Динко наемат хеликоптер против 40 000 лева,с който в понеделник вечерта рижавия бизнесмен бе превозен до софийската болница „ Пирогов “. Там Динко е бил опериран, като интервенцията траяла 7 часа. В идващите седмици на ловеца на бежанци му предстоят още няколко тежки интервенции. И въпреки самия Динко да е оптимист, че ще се изправи на крайници, лекари показаха песимизъм, че той ще успее да се възвърне изцяло. 

Лечението му може да продължи и с години, като най-важното е да не се получи зараза и да се стигне до венозни сплетения в таза със застрашаващо живота кръвотечение. Има заплаха и от пострадване на уретрата и пикочния му мехур. Травмите на Динко са сходни на получените от Митьо Очите при стрелбата против него.

По всяка възможност Динко ще остане най-малко 2 месеца в „ Пирогов “, а след това може да продължи лекуването си в профилираната клиника „ Джон Хопкинс “ в Истанбул.
                             

Лечението на Динко ще коства над 100 000 евро, само че няма гаранция, че той ще успее още веднъж да се изправи на крайници и да се придвижва самичък без помощта на инвалидна количка и бастун.

Да му пожелаем кураж и шанс да се възвърне изцяло.

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР