Ямбол. По повод 136-тата годишнина от Съединението на Княжество България

...
Ямбол. По повод 136-тата годишнина от Съединението на Княжество България
Коментари Харесай

Община Ямбол посреща Съединението с обновени знамена

Ямбол. По мотив 136-тата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, чиновници на Оперативна програма " Комунални действия " обновиха близо 300 национални знамена и флагове на Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Всички са инсталирани върху осветителните стълбове на съществени пътни артерии в града. Старите флагове ще бъдат изпрани и ще се слагат още веднъж при замърсяване на сегашните.

Ново е и знамето на България в парка на Ямбол, следва да бъдат актуализирани и флаговете пред постройката на Община Ямбол.

От Общината напомнят, че трибагрениците са сложени съгласно условието на член 15, алинея 2 от Закона за държавния щемпел и националното знаме на Република България: „ При слагане на националното знаме във отвесно състояние на носещо тяло цветовете се подреждат от ляво на дясно – бяло, зелено, алено, гледано против знамето. “ Флаговете са подредени от изток на запад – по посока на придвижване към град Сливен. Всички флагове са обезпечени от Община Ямбол.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР