Ямбол. Община Ямбол започна изграждането на единна система за видеонаблюдение

...
Ямбол. Община Ямбол започна изграждането на единна система за видеонаблюдение
Коментари Харесай

Ямбол вече има цялостна система за видеонаблюдение

Ямбол. Община Ямбол стартира построяването на единна система за видеонаблюдение нa територията на градa, оповестиха от Общината . Общинският център за видеонаблюдение, който се намира в постройката на Община Ямбол, ще сплотява над 300 камери, в това число и тези, които към този момент са инсталирани.

До 2019 година в Ямбол са били сложени 67 камери за видеонаблюдение, а в идващите две години са били инсталирани още 170, по този начин общият брой на работещите към днешна дата камери е 237.
Фокусните точки са ситуирани на публични места, на които се събират доста жители, основни кръстовища, улици, детски и спортни площадки, учебни заведения, значими културно-исторически обекти. В дворовете на детски градини и учебни заведения също поетапно се построяват системи за видеонаблюдение, които ще се прибавят към централизираната система.
Всички камери в града ще бъдат свързани между тях с общ програмен продукт и ще предават информацията в действително време към обособено помещение за мониторинг, където получените сигнали ще се координират и при нужда ще се изпращат на способените органи. Възможно е да бъде осъществяван обзор на събитията.

Надграждането на системата за видеонаблюдение ще е извънредно потребно за работата на Министерство на вътрешните работи във връзка с оперативно-издирвателните действия и разкриването на закононарушения. Благодарение на съществуващите камери, към този момент са разрити доста противообществени прояви. От друга страна този вид система оказва помощ и за предварителна защита против вандализъм на общинско имущество и инфраструктура, която би трябвало да се пази от всички, за определяне на погрешно паркирали коли, нерегламентирано изхвърляне на боклуци и други

Камерите ще бъдат употребявани, без да нарушават правата на жителите.
Община Ямбол ще продължава да работи за разширение на обсега на системата, което може да се реализира посредством прибавянето на още камери, с цел да бъдат обезпечени по-голяма сигурност и успокоение на жителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР