Ямбол. Нека бъде светлина! Това са първите божествени думи в

...
Ямбол. Нека бъде светлина! Това са първите божествени думи в
Коментари Харесай

Шестнадесетото издание на „Светлината“ представи творческите достижения на ямболските художници и скулптори, гости на изложбата са Инна Рогова и Наталия Корчемкина

Ямбол. „ Нека бъде светлина! Това са първите божествени думи в Библията – всички живи същества са подвластни на тези думи... Днес означаваме шестнадесетото следващо издание на галерия „ Светлината “. Художниците на Ямбол и Художествена изложба (ХГ) „ Жорж Папазов “ още веднъж показват своята годишна галерия тук, на това място. Благодарим им за старанието, за професионализма, за отзивчивостта да вземат участие за следващ път в галерия „ Светлината “ на празника на нашия град Ямбол. Благодаря на Община Ямбол и на кмета Валентин Ревански за поддръжката, която ни оказа в организирането на тазгодишната галерия. С тези думи шефът на ХГ „ Жорж Папазов “ Петко Йорданов откри обичайна изява на ямболските художници в Деня на Ямбол – Свети Дух. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

Изложбата беше експонирана в зелените площи сред площад „ Освобождение “, ул. „ Г. С. Раковски “, ул. „ Цар Симеон “ и ул. „ Търговска “.

Кметът Валентин Ревански приветства присъстващите създатели и посетители: „ За мен е извънредно наслаждение дружно да бъдем на откриването на галерия „ Светлината “. Това е един ярък лъч в празничната ни стратегия във връзка Деня на Ямбол. Творбите, които доскоро имах опцията да видя, са още едно доказателство, че в Ямбол и региона творят доста надарени художници. “
Художникът Петър Тепсизов показа визията за бъдещето на галерия „ Светлината “: „ В бъдеще тази галерия би трябвало да бъде национална художествена галерия „ Светлината “, в която да вземат участие сътрудници освен от Ямбол, само че и от други градове, а за какво не и от чужбина. “.

Тази година посетители на изложбата бяха Инна Рогова и Наталия Корчемкина от Перм, Русия, майстори на керамиката, които са членове на ямболското посланичество на Съюза на българските художници от 10 години.

На изложбата са експонирани картини и дребни пластики на художници от Ямбол.

Творбите са подредени в Художествена изложба „ Жорж Папазов “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР