Ямбол. На 12 декември, неделя, в Културно-информационен център Безистен“ –

...
Ямбол. На 12 декември, неделя, в Културно-информационен център Безистен“ –
Коментари Харесай

Коледен галаконцерт на Камерен оркестър „Дианополис“ ще се състои в Ямбол на 12 декември

Ямбол. На 12 декември, неделя, в Културно-информационен център „ Безистен “ – Ямбол Камерен оркестър „ Дианополис “ с концертмайстор Красимира Султанова ще изнесе коледен галаконцерт с присъединяване на гост-диригента Цанислав Петков и солистите Мария Анастасова /сопрано/ и Венцеслав Анастасов /баритон/. Музикалното матине стартира в 11:00 часа, оповестиха от Община Ямбол.

Цанислав Петков е роден в Русе. Завършил е „ Пиано “ в Националното учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ Проф. Панчо Владигеров ” – Бургас в класа на Юлия Ненова. Той е взел участие в майсторските класове на проф. Паоло Поличи /Италия/, проф. Тамара Подубная /Русия/, проф. Марина Капацинская /България/ и други.
През 2009 година е признат в Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров ” – София, а през 2010 година профилира оперно-симфонично диригентство в класа на проф. Пламен Джуров и доцент доктор Георги Патриков. Премиерата на мюзикъла „ Достатъчно ” е неговият дебют на сцена.
През сезон 2013/2014 е стажант-диригент на Симфониета – Видин. От 2015 година е живописен началник и основен диригент на Камерен оркестър – гр. Хасково, а от 2017 година е диригент и в Държавна опера Бургас.
Цанислав Петков към този момент е дирижирал в Ямбол.
Сопраното Мария Анастасова и баритонът Венцеслав Анастасов ще гостуват за пръв път на Камерен оркестър „ Дианополис “.
Миналата година младата певица дебютира в операта „ Бал с маски “ в Русе, където тя още веднъж пя с татко си Венцеслав Анастасов.
Ямболската аудитория ще се наслаждения на известни арии от едноименни опери на Волфганг Амадеус Моцарт, Джузепе Верди, Джакомо Пучини и други велики композитори.
Билетите са в продажба на касата в Културно-информационен център „ Безистен “, входът е със „ зелен документ “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР