Ямбол. На 1 декември се проведе заседание на Обществения съвет

...
Ямбол. На 1 декември се проведе заседание на Обществения съвет
Коментари Харесай

Общественият съвет към кампанията на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот” реши да бъдат отпуснати средства за лечение на дете с изкривяване на гръбначния стълб

Ямбол. На 1 декември се организира съвещание на Обществения съвет към благотворителна акция на Община Ямбол „ Подай ръка – избави живот ”. На членовете му беше възложен протокол от съвещанието на лекарската комисия, състояло се на 29 ноември 2021 година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

След като разгледаха и разискаха приложените документи, членовете на Обществения съвет към благотворителна акция на Община Ямбол „ Подай ръка – избави живот ” единомислещо взеха решение да бъде отпусната сума в размер на 1485 лв. от благотворителната акция „ Подай ръка-спаси живот ” за лекуването на дете, което е с ювенилна идиопатична сколиоза (изкривяване на гръбначния дирек по незнайна причина).
Неговото положение не се повлиява от рехабилитацията в Центъра за обществена рехабилитация и интеграция – Ямбол и след съвещания с лекуващия доктор на момичето е подложен коригиращ корсет. В Сливен от време на време се прави физиотерапевтична здравна терапия, която съгласно лекуващия доктор следва да продължи във времето. Неговото мнение е, че положението на детето ще се повлияе добре от провеждана рехабилитация и носене на коригиращ корсет.
Дарените все още средства в благотворителна акция на Община Ямбол „ Подай ръка – избави живот ” са в размер на 47 477.60 лв..

Приемът на документи за разпределяне на финансова помощ на нуждаещи се от незабавно медикаментозно или оперативно лекуване, което не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравно-осигурителни фондове, тежко заболели ямболски деца и младежи в границите на благотворителната акция на община Ямбол „ Подай ръка – избави живот “ се прави в отдел „ Хуманитарни действия ” на Община Ямбол.
Кандидатите следва да са с непрекъснат или сегашен адрес в град Ямбол.

Документите за кандидатстване са:
- заявление по пример (получава се в деловодството на община Ямбол);
- декларация, посочваща дали за идното лекуване е употребена финансова помощ от други източници и в какьв размер;
- експертно решение на ТЕЛК;
- епикриза от профилирано лечебно заведение;
- етапна епикриза издадена от фамилният доктор за моментно положение на детето;
- копие на рецептурна брошура (при необходимост);
- други документи, предоставящи повече информация за съответния случай;
- декларация, попълнена от родителя/настойника, удостоверяваща детето употребило ли е за идното лекуване финансова помощ от друг/и източници. Ако е употребено финансиране – да бъде конкретизирано.

За погрешни данни деклараторът дава отговор по реда на член 313 от Наказателния кодекс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР