Ямбол. Контейнери за разделно събиране на текстилни продукти вече са

...
Ямбол. Контейнери за разделно събиране на текстилни продукти вече са
Коментари Харесай

Контейнери за разделно събиране на текстилни продукти вече са монтирани в Ямбол

Ямбол. Контейнери за разделно събиране на текстилни артикули към този момент са инсталирани в Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

В тях може да се изхвърлят и обувки, хавлиени кърпи, завеси, пердета, както и други произведения от текстил или кожа. Новите съдове са сложени на шест места, като множеството са ситуирани наоколо до огромни търговски вериги: ул. " Арда " 7, ул. " Руен ", в ж.к. " Златен Рог " до блок 5, ж.к. " Диана " 187 и на площад " Страшимир Кринчев " в квартал " Каргон ".

Контейнерите са с съдържимост от 1,3 куб. м. На фронталната им част ясно е разказан методът на приложимост. Важно условие е всички ненужни текстилни или кожени предмети да бъдат авансово опаковани в затворена торба. Забранено е изхвърлянето на всевъзможни други типове боклуци (сред които пластмаса, стъкло, метал, хартия и др.) в контейнерите.

Съдовете ще се обслужват един път седмично. Въвеждането на новата система от профилирани съдове за разделно събиране на ненужни облекла и обувки ще помогне за затварянето на виталния им цикъл по екологичен метод и по този начин те ще бъдат рециклирани или употребявани още веднъж. Община Ямбол приканва жителите да не разпиляват или замърсяват пространството към контейнерите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР