Ялта. Москва отхвърля възраженията на Киев по повод пътуването на

...
Ялта. Москва отхвърля възраженията на Киев по повод пътуването на
Коментари Харесай

ТАСС: Песков: Москва не приема протеста на Киев за пътуването на Путин в Крим

Ялта. Москва отхвърля възраженията на Киев във връзка пътуването на Владимир Путин в Крим, оповестява ТАСС .
Министерство на външните работи на Украйна счита, че сходна аудиенция „ се явява жестоко нарушаване на държавния суверинитет и теритоирална целокупност “ на страната. „ Не одобряваме този митинг “, завява прес-секретарят на президента на РФ Дмитрий Песков в коментар пред съветската телеграфна организация.
По-рано Киев стачкува, като изпрати нота до Руската Федерация „ по отношение на следващата несъгласувана с Украйна аудиенция ".
От прес-службата на Министерство на външните работи на Украйна означават, че и при " тази аудиенция, както и при всички други, с украинската страна не се съгласуват така наречените пътувания на съветски служители във краткотрайно окупираната Автономна република Крим и Севастопол (Украйна), което е жестоко нарушаване на държавния суверенитет и териториалната целокупност на Украйна ". Крим и град Севастопол, по мнението на Киев, „ са неотменна част от Украйна и нейните интернационално приети граници “, се цитира изказването на украинското Министерство на външните работи в информацията на ТАСС .

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР