Яжте водата си и сервирайте ястията на по-малки порции. Каквито и

...
Яжте водата си и сервирайте ястията на по-малки порции.
Каквито и
Коментари Харесай

Успешната диета през лятото спазва тези три правила

Яжте водата си и сервирайте ястията на по-малки порции.

Каквито и да са преференциите ви в диетата и задачите, които желаете да постигнете с нея, с цел да бъде менюто ви щадящо за тялото ви, се погрижете да спазвате тези три съществени, само че от време на време подценявани правила.

Главната цел би трябвало постоянно да бъде положителната хидратация

Независимо в кой сезон сме, хидратацията е едно от главните условия за благосъстоянието на организма. През лятото обаче това предписание важи повече от всеки път.

През този сезон ви съветваме да снабдявате тялото си с нужната вода освен с напитките, само че и благодарение на храната си. Вмъквайте повече от сезонните плодове и зеленчуци с богато наличие на вода – любеница, пъпеш, домати, краставици и сходни. Други храни, на които можете да наблегнете, са тези, за чието подготвяне се употребява още вода като овесените ядки да вземем за пример.

 Успешната диета през лятото съблюдава тези три правила

Чести хранения, само че на по-малки порции

Тежката храна, изключително в огромни количества, затруднява организма ни, тъй като има потребност от повече време да се обработи. По време на този развой тялото се затопля, а минимум желаеме това през лятото. За да улесним храносмилателната система, можем да се храним по няколко пъти дневно, само че в дребни порции.

По-малко подправки

Запазете лютивите храни за зимата – в този момент те единствено ще провокират в допълнение потене, от което имаме в остатък през лятото.

По отношение на солта също внимавайте, тъй като границите на верния банкет са тънки. Ако се потите доста, може да изгубите част от нужния за тялото натрий, само че в случай че прекалите със солта, рискувате да увеличите кръвното си налягане. Лесен метод да прецените дали ви би трябвало повече сол е просто да слушате тялото си – в случай че не можете да се отърсите от желанието за нещо солено, евентуално това е сигнал, че равнищата на натрий са спаднали.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР