Ядреното споразумение между Иран и Световните сили е много близо

...
Ядреното споразумение между Иран и Световните сили е много близо
Коментари Харесай

Ядреното споразумение с Иран може да бъде подновено до дни

Ядреното съглашение сред Иран и Световните сили е доста покрай възобновяване. Това стана ясно от думите на основните английски и френски пратеници, взели участие в непреките договаряния сред близкоизточната страна и Съединените щати.

„ Близо сме. Преговарящите от E3 напущат Виена за малко, с цел да уведомят министрите за настоящото положение. Готови сме да се върнем скоро “, написа Стефани Ал-Как в Twitter, базирайки се на основните английски, френски и немски дипломати, участващи в договарянията.

Надявам се да се върнем бързо, с цел да реализираме умозаключение, тъй като сме доста, доста покрай съглашение “, написа френският делегат Филип Ерера в Туитър.

Досега Съединените щати и Иран разговаряха непряко, тъй като Техеран отхвърля среща лице в лице. Припомняме, че някогашният американски президент Доналд Тръмп отдръпна Вашингтон от съглашението през 2018 година, след което Иран стартира да нарушава нормите от спогодбата.

Доколкото знам, иранците не са подготвени за директни договаряния “, сподели пред кореспонденти съветският делегат Михаил Улянов. „ Ще имаме договорка може би в средата на идната седмица. “

Вече 11 месеца договарящите работят по съживяването на съглашението от 2015 година, според което Иран ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на унищожаване на стопански наказания.

Западните сили, Китай и Русия в продължение на съвсем година работиха в тясно съдействие за възобновяването на съглашението, само че войната в Украйна основава чувство за неотложност за привършване на договарянията, преди съдействието с Москва да стане по-трудно.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР