Ядките са изключително ценни за нашето меню. Подходящи за междинно

...
Ядките са изключително ценни за нашето меню. Подходящи за междинно
Коментари Харесай

Ето какви са ползите от вкусния тахан от кайсиеви ядки

Ядките са извънредно скъпи за нашето меню. Подходящи за междинно похапване или даже от време на време като сурогат на някое ястие в офиса в забързаното ни всекидневие. Можете и напълно да улесните приемането им като си купите буркан с тахан и добавяте по някоя лъжица в закуската си. Така елементарно ще заместите и някои от по-вредните подсладители, защото в множеството случаи таханът придава наслада, като даже се употребява при десерти. Trafficnews.bg показва изгодите от тахана от кайсиеви ядки.

Те са богати на витамин С, витамини от групата В, калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, натрий и йод. Заради високото си наличие на калий кайсиите се предлагат за консумация от хора със сърдечно-съдови проблеми. Пектинът и фибрите им са добър избор за детоксикация, изключително извеждане на тежки метали, както и за профилактика на гнилостни процеси в организма и предотвратяване от твърдоглав запек.

В тялото ни каротеноидите работят като мощни антиоксиданти, основен участник в битката със свободните радикали, освободени в резултат на слънчевата светлина и доста други фактори от околната среда. Свободните радикали предизвикват вреди при взаимоотношение с клетъчната мембрана и клетъчното ДНК. Тъй като свободните радикали са един от главните причинители на стареенето /и освен на стареенето, а и на дегенеративните заболявания/, каратеноидите са изключително значими при поддържането на човешкото здраве, както и за хубавичко ни имунна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР