Ядките и семената са познати в много култури като закуска

...
Ядките и семената са познати в много култури като закуска
Коментари Харесай

13 вида ядки и семена, които да консумирате всеки ден, за да сте здрави

Ядките и семената са познати в доста култури като закуска или хранителна добавка. Научните проучвания потвърждават, че тези артикули са значима част от здравословното хранене. Ако постоянно консумирате най-малко някои типове, вашето тяло ще се усеща доста по-добре. Представяме ви най-популярните и потребни ядки и семена, които потвърждават своята успеваемост в битката против болесттите.

1. Ленено семе

Според проучванията, лененото семе е отлично за здравето, защото неговият химичен състав работи с няколко посоки по едно и също време.

Химикалите, които съдържа този естествен артикул, съставляват естествени хормони, наречени фитоестрогени. Те са ефикасни против ракови болести, в това число такива на гърдата и простатата.

Лененото семе е богато на фибри. Естествените нишки покриват стомаха и защищават от инфектиране. Една супена лъжица ленено семе съдържа близо 2 грама Омега-3 мастни киселини, които имат позитивен резултат върху сърдечно-съдовата система.

2. Сусам

Сусамът има химичен състав, който намалява кръвното налягане, като дружно с това предотвратява инсулт, инфаркт и бъбречна непълнота.

Този естествен артикул съдържа огромно количество антиоксиданти. Те не могат да бъдат открити съвсем на никое място другаде. В допълнение, химикалите оказват помощ за понижаване на нездравословния холестерол.

Високото съществуване на масла в семената усъвършенства положението на кожата, косата и ноктите.

3. Тиквени семки

Те съдържат огромно количество аргинин. Тази аминокиселина оказва помощ за разширение на кръвоносните съдове и възстановяване на кръвообращението, като дружно с това предотвратява хипертония.

Въпреки обстоятелството, че тиквените семена са калорични, те съдържат доста протеини, които елементарно се всмукват от тялото и възстановяват равнищата на кръвна захар.

Високите количества витамин A и E, виновни за еластичността на кожата, изясняват за какво са толкоз известни в козметичната промишленост.

4. Бадеми

Тези ядки възстановяват новото на липиди в кръвта и понижават риска от развиване на сърдечно-съдови болести при пациенти с диабет.

Те се употребяват за лека закуска или преди главно хранене. Освен това служат като естествено средство за понижаване на мазнините. Тъй като са опция на животинските протеини, бадемите дават възприятие на задоволеност и понижават риска от преяждане.

5. Орехи

Орехите, които съдържат огромно количество минерали, са известни по целия свят. Те понижават риска от сърдечно-съдови болести и коронарна болест на сърцето.

Тези ядки оказват помощ за облекчение на признаците, свързани с възрастовите нарушавания. Освен това са чудесни източници на токоферол. Това вещество защищава мъжете от рак на простатата.

6. Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки са богати на серни протеини. Те са извънредно потребни за мускулната и костната тъкан. Освен това имат антиоксидантни, антимикробни и противовъзпалителни резултати. Слънчогледовите семки се употребяват дейно за попречване на бронхиални и белодробни инфекции.

7. Шамфъстъци

В съпоставяне с другите ядки, шамфъстъците съдържат доста по-малко мазнини и калории, само че имат високи равнища на киселина, калий и каротеноиди - химикали, които имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Те се употребяват като лека закуска и могат да оказват помощ за управление на тежестта, тъй като понижава възприятието на апетит.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР