Ябълковият оцет може да използваме и извън кухнята, като неговите

...
Ябълковият оцет може да използваме и извън кухнята, като неговите
Коментари Харесай

Ако стомахът ви е раздразнен или сте уморени – ябълковият оцет е решението

Ябълковият оцет може да използваме и отвън кухнята, като неговите изгоди обгръщат разнообразни аспекти от здравето и живота ни. Препоръчваме ви да си набавите домакински ябълков оцет, като може да го употребявате в следните случаи:

При нервиран корем

Ако стомахът ви е нервиран, съпровождано с проблеми като диария, породени от бактериална зараза, то ябълковият оцет може да ви помогне за потушаване на болките и неразположението. Ябълковият оцет съдържа пектин и дружно с антибактериалните му свойства, ще предотврати спазмите. Как да приемате? Прибавете към чаша вода 1-2 супени лъжици от оцета и изпийте течността едновременно.

Ако хълцате непрекъснато

Хълцането е досадно и в избран миг предизвиква дискомфорт, тъй че в случай че желаете да го стопирате - изпийте чаена лъжица ябълков оцет. Киселините в състава му ще предотвратят хълцането.

Подобряване на храносмилането

Ако се стремите към изгаряне на непотребни мазнини, имате муден метаболизъм или ще хапвате нещо, което би раздразнило стомаха ви – възползвайте се от свойствата на ябълковия оцет. Половин час преди хранене изпийте тази напитка: чаша топла вода с лъжичка оцет и същото количество мед.
Лекарството от древността - ябълков оцет
Едно от най-достъпните средства за добър тонус и поддържане на положително здраве е ябълков оцет. Още от древността ябълките са считани за мн...
Прочети повече
При простуда и запушен нос

Запушеният нос също основава дискомфорт изключително при естественото дишане, тъй че с цел да подобрите положението си и да достигнете „ отпушването “ му, прибавете към чаша вода една лъжица ябълков оцет и изпийте незабавно. По този метод ще улесните дишането си.

При възпалено гърло

Веднага щом усетите, че имате леко неспокойствие или болки в гърлото, изпийте половин чаша топла вода с лъжица ябълков оцет, с цел да стопирате разпространяването на инфекцията и положението ви да се утежни. Освен това, е добре да затопляте гърлото си на всеки 30 мин с топли питиета или компреси.

При хронична отмалялост и липса на сила
Ябълков оцет за намаляване - характерности
Оцетът е средство, прието, че оказва помощ за хубост, и това е по този начин от незапомнени времена. Жените са го употребили в десетки предписания за кра...
Прочети повече
Динамиката в всекидневието, напрежението, стресът водят до привършване на енергийния ни запас и до безсилие, а от време на време почивката ни е мъчно осъществима. Тези отрицателни положения провокират повишение равнищата на млечната киселина в организма, а аминокиселините от състава на ябълковия оцет пък стопират нейното разгръщане. Оцетът е богат и на калий и ензими, които потушават възприятието на отмалялост. Ако настъпи миг, в който чувствате, че сте на края на силите си – прибавете към чаша вода 1-2 лъжици ябълков оцет, с цел да се подсилите.

Болки в краката

Чаша вода с 1-2 лъжици ябълков оцет и мед е прочут национален лек от предишното, който оказва помощ за усмиряване на болката в краката.

Като средство за избелване на зъбите

Сутрин, преди да преминете към рутината за почистването на зъбите си, изплакнете устната празнина с ябълков оцет, който отстрани плаката и бактериите. След това преминете към елементарното измиване на зъбите с паста.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР