Xiaomi Group за първи път разкри подробности за разработването на

...
Xiaomi Group за първи път разкри подробности за разработването на
Коментари Харесай

Xiaomi показа автопилот за автомобил

Xiaomi Group за първи път разкри детайлности за създаването на технология за самостоятелно ръководство на коли. Работата в тази област стартира през март 2021 година Оттогава насам китайската компания е постигнала огромен прогрес и към този момент е почнала да тества автопилота в улична среда.

Според наличните данни подразделението за самостоятелно шофиране на Xiaomi има повече от 500 чиновници. На първия стадий от самодейността тя е вложила 3,3 милиарда юана (490 млн. щ. долара). Компанията оповестява и за редица скъпи придобивания и стратегически вложения в предприятия нагоре и надолу по веригата, с цел да построи личен средносрочен и дълготраен индустриален потенциал в региона на самостоятелното шофиране.



" Технологията за самостоятелно шофиране на Xiaomi употребява независимо създаден интегриран метод и планът надмина упованията ", съобщи създателят и основен изпълнителен шеф на Xiaomi Лей Джун по време на презентация през днешния ден. Компанията сподели и видеоклип, в който автомобилът на Xiaomi показва точно, безвредно и интелигентно шофиране в разнообразни сюжети, в това число противоположни завои, кръгови кръстовища и дълготрайно шофиране по надолнище.

 

Успешното създаване на системата за самостоятелно шофиране беше улеснено от закупуването на стартъпа Shendong Technology, посредством който Xiaomi съумя да разшири софтуерния си опит и човешките си запаси. Крайната цел на компанията е да се трансформира в един от водачите в региона на самостоятелното шофиране до 2024 година За да реализира тази цел, Xiaomi възнамерява да провежда автопарк от 140 автомобила с автопилот, които ще бъдат употребявани за тестване на технологията в цялостен Китай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР