WhATA Awards отдавна не са въображаеми награди за най-доброто и

...
WhATA Awards отдавна не са въображаеми награди за най-доброто и
Коментари Харесай

WhATA Awards 2017: Победителите – между чувството за отговорност и чувството за хумор

WhATA Awards от дълго време не са мислени награди за най-хубавото и най-лошото в българската архитектура, а действително сериозно резюме на архитектурната година. На осмата година от “връчването ” им това, имаме вяра, към този момент е станало ясно.
С това обръщение стартира оповестяването на спечелилите в годишната ранглиста на архитектурната група WhAT Association. Категориите са: Архитектурно събитие на годината, Архитектурен конкурс на годината, Архитектурна наклонност на годината, Градски бъг на годината, Книга на годината, Личност на годината, Нормалност на годината.
Със страдание разгласяваме 2017 за нулева в категорията Ресторант/ бар на годината. – разясняват уредниците. - Не тъй като хубавите места за ястие и пиянство са се свършили, в противен случай. Но интериорите им замръзнаха в преработването на 2-3 познати ни от чужбина клишета и нищо изненадващо не се появи през годината. Видимите тухли, новият индъстриъл, хипстърската носталгия и скандинавските дървении ги овладяхме. Всички остарели мебели претапицирахме. Всички черни дъски изписахме. Хайде в този момент нещо ново. Чакаме българската Нома или най-малко Palácio Chiado.
Номинациите се правят оценка от професионално жури и от публиката, която гласоподава в уеб страницата на групата. Тази година едвам към 16% от гласувалите са архитекти или студенти по архитектура, останалите са хора с разнообразни специалности и интензивно отношение към средата, в която живеят.
Арх. Анета Василева показа резултатите от състезанието за 2017-а година в „ Артефир “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР