Взривяването на водноелектрическата централа в Каховка от руските сили няма

...
Взривяването на водноелектрическата централа в Каховка от руските сили няма
Коментари Харесай

Данилов за хода на войната: Каховка нищо няма да промени за Украйна

Взривяването на водноелектрическата централа в Каховка от съветските сили няма да попречи на дълго чаканото украинско контранастъпление, тъй че всички краткотрайно окупирани територии, в това число Крим, ще бъдат освободени.

Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов по украинска телевизия, представен от " Укринформ ".

" Нищо няма да ни спре. Цялата украинска земя, в това число територията на Крим, ще бъде освободена от терористите. По този метод те няма да могат да спрат нашите въоръжени сили. Не единствено нашите въоръжени сили, само че и нашия народ. близко бъдеще, ще създадем всичко допустимо това да се случи ", сподели Данилов.

Той означи, че решението за взривяване на язовир Нова Каховка е взето в Москва.

" Руснаците нямат опция да ни завладеят военно. Те знаят - и това не е загадка - че нашите въоръжени сили може да стартират контранастъпление в близко бъдеще. За да предотвратят контранастъпление в тази област, те направиха подобен терористичен акт и акт на екоцид ", сподели Данилов.
 Москва и Киев се упрекват взаимно за Нова Каховка
Москва и Киев се упрекват взаимно за Нова Каховка

Взривяването нямало да попречи на украинската контраатака

В ранните часове на 6 юни съветските войски взривиха язовира на Каховската водноелектрическа централа. Държавната водноелектрическа компания на Украйна съобщи, че централата е била изцяло разрушена и не може да бъде възобновена след експлозия в машинното поделение.

Разрушаването на язовир Нова Каховка изложи на риск от наводняване енергийните уреди в Херсонска област, в това число Топлоелектрическа централа Херсон. Работи се по евакуация на хората от наводнените градове и села.
 Европейски Съюз: Каховка е ново измерение на съветските зверства
Европейски Съюз: Каховка е ново измерение на съветските зверства

Може да съставлява нарушаване на интернационалното право, изключително на интернационалното филантропично право

В същото време, Москва упреква Киев за случилото се. 

Европейски Съюз и Съединени американски щати осъдиха Русия за взривяването, като настояват, че има докаателства за съветско присъединяване. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР